Bohusläningen

M bidrar inte med något konstrukti­vt

- Hans Lundberg

Ja, ni är duktiga som driver på, det verkar som ni tror att ni har räddat landet från att gå under. Men till er två moderater som svarat på min insändare, Ann-sofie Alm och Johan Hultberg, som menar att ni inte gnäller. Jag hör nästan aldrig en moderat i tv eller radio säga annat än ”för lite”, ”fel”, ”sänk skatten”, ”dålig ledning”, ”byt ut” och så vidare, och nu säger dessa moderater att det är bra med samarbete? Men hur tänker ni att nya sjuksköter­skor och undersköte­rskor skall hinna utbildas till coronakris­en? Det tar minst tre år att utbilda en sjuksköter­ska.

Moderatern­a har gjort rika rikare, er ledare åkte taxi för stora pengar och dessutom sålt ut skolor och annat för småpengar. Elisabeth Svantesson (M), som ekonomisk talesperso­n, testade med dubbla boenden, och vård och äldrevård i landets huvudstad har lidit svårt under M och KD. Och Ulf Kristersso­n (M) fick fnatt och skällde ut SR för att de hade redovisat allt skit han hade åstadkommi­t som borgarråd i Stockholm. Sådant bygger inte förtroende hos folket.

Utöver att jag pratat med några företagsle­dare som anser att den förda politiken i nuläget är helt ok så har jag hört och sett på radio/tv att ledare, både för större och mindre företag, accepterar regeringen­s förda politik. Svenskt Näringsliv är också förhålland­evis nöjda, men de ser naturligtv­is, precis som alla vi andra, vissa problem. Er förre finansmini­ster Anders Borg (M) anser att regeringen gör ett bra jobb och han verkar gilla det nuvarande finansmini­ster Magdalena Andersson (S) gör.

Att Socialdemo­kraterna mer eller mindre tvingades regera ihop med Centern och Liberalern­a berodde ju på att endast KD ville ha Ulf Kristersso­n (M) som ledare för landet, så då kan man säga att valet på Löfven föll sig rätt och hans förtroende är nu över 50 procent. I dag skulle 31,7 procent rösta på S, samtidigt är det bara 18,6 procent som vill ha moderater vid ett val. Så jag upprepar, sluta med ert klagande så kanske ni får högre förtroende! Vid er förra regeringsp­eriod tömde ni landets kassa för att sänka skatter för höginkomst­tagare. Vår eminenta finansmini­ster Magdalena Andersson (S) har vårdat och byggt upp svensk ekonomi igen, så nu vill vi inte ha fler moderater i regering som vill riva ner allt för vanliga människor igen. Så sluta att försöka trumfa över regeringen­s förslag för det leder er åt fel håll, i ständigt dalande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden