Bohusläningen

Kvinna slogs blodig av Tinderdejt – man döms

- Amanda Karlsson amakar@bohuslanin­gen.se

En kvinna från Bohuslän träffade en man via dejtingapp­en Tinder förra sommaren. Sedan blev hon slagen och förnedrad av mannen under ett halvår. Nu döms han till fängelse.

För knappt ett år sedan träffades ett par via dejtingapp­en Tinder. Kvinnan, som är från Bohuslän, berättar i förhör med polisen att hon tyckte att mannen till en början var spännande och charmig.

Mannen, som är från en annan del av Sverige, åkte hem till kvinnan och de inledde så småningom en kärleksrel­ation. Enligt kvinnan kantades relationen av mycket svartsjuka, från bådas håll.

Mannen döms nu mot sitt nekande till ett års fängelse för grov kvinnofrid­skränkning efter att ha misshandla­t kvinnan vid fem tillfällen – och ofredat henne vid tre tillfällen.

Han har slagit kvinnan blodig vid flera tillfällen. Fotografie­r och filmer som kvinnan skickat till sina anhöriga styrker bevisninge­n mot mannen.

– Ibland hjälper han mig efteråt och säger att jag ska duscha kallt eller ta ett bad för han vill inte att det skall bli svullet, har kvinnan berättat i förhör.

Själv hävdar mannen att blodet kommit från tillfällen då kvinnan blött näsblod.

– Det har varit att vi har knuffats ifrån varandra men inte slå, slå, hävdar han.

Mannen döms nu även för grov kvinnofrid­skränkning efter att ha ofredat kvinnan genom att bland annat ha hällt en dricka över henne, vridit om hennes finger så hårt att det bröts – och lagt droger i hennes mat.

Han döms även för en rad andra brott. Bland annat häleri, då han förvarat stöldgods i kvinnans lägenhet.

 ?? Bild: TT ?? En kvinna från Bohuslän träffade en man via dejtingapp­en Tinder. Kärleksrel­ationen kom att kantas av bråk – nu döms mannen till fängelse för att bland annat ha slagit kvinnan blodig vid upprepade tillfällen.
Bild: TT En kvinna från Bohuslän träffade en man via dejtingapp­en Tinder. Kärleksrel­ationen kom att kantas av bråk – nu döms mannen till fängelse för att bland annat ha slagit kvinnan blodig vid upprepade tillfällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden