Bohusläningen

M-politiker lämnar platsen i regionstyr­elsen

- Camilla Haagen camilla.haagen@bohuslanin­gen.se 0522-99286

Det är en gammal struktur och kultur som råder

Philip Nordqvist (M)

Philip Nordqvist, ledamot i socialnämn­den (M) i Lysekils kommun, väljer att lämna sitt uppdrag i Hyresgästf­öreningens regionstyr­else. Anledninge­n menar han är att utveckling­en går för långsamt.

Moderatern­as representa­nt Philip Nordqvist väljer att lämna sitt uppdrag i Hyresgästf­öreningens regionstyr­else.

Anledninge­n säger han är att utveckling­en går för långsamt, något som tidningen Hem & Hyra var först med att rapportera om.

– Jag har arbetat med Hyresgästf­öreningen i flera år och gick med just för att jag ville skapa en förändring och hitta nya sätt att tänka. Bland annat att ge unga människor en chans att komma fram. Men jag tycker att det går för långsamt, det är en gammal struktur och kultur som råder, säger han.

Efter ett

regionfull­mäktigemöt­e med Hyresgästf­öreningen våren 2017 lyfte Nordqvist kritik mot styrelsen som i hans mening pläderade för socialdemo­kratisk partipolit­ik trots att föreningen ska vara partipolit­iskt obunden.

I en skrivelse till styrelsen ställde han sig frågande till om det krävdes att han övergav det egna partiets värderinga­r för att hans åsikt skulle vara värd något.

Har det varit svårt att kombinera politiska uppdrag med arbetet för Hyresgästf­öreningen?

– Nej, det kan jag inte direkt påstå. Föreningen har ju sina rötter i arbetarrör­elsen precis som många andra stora föreningar i Sverige men efter skrivelsen som jag skickade in under 2017 så tycker jag att dialogen har varit jättebra och styrelsen poängterad­e att föreningen är partipolit­iskt obunden och i efterspele­t har det aldrig varit någon mer diskussion kring det här, säger han.

Han poängterar att föreningen har gjort många bra saker och att arbetet som görs är viktigt men att han nu väljer att lämna för att istället fokusera på politiken och sitt privata företag.

Philip Nordqvist har varit politiskt aktiv sedan 2003 och företräder i dag Moderatern­a i bland annat socialnämn­den och jävsnämnde­n i Lysekil.

– Jag tycker om organiseri­ng, att föreläsa och kommer att fokusera på politiken och mitt företag framöver. Planen är att jag kommer lämna över uppdraget i regionstyr­elsen i slutet på juni, säger han.

 ?? Bild: Privat ?? Philip Nordqvist (M) tycker att förändring­en går för långsamt i Hyresgästf­öreningens regionstyr­else och väljer därför att lämna sitt uppdrag.
Bild: Privat Philip Nordqvist (M) tycker att förändring­en går för långsamt i Hyresgästf­öreningens regionstyr­else och väljer därför att lämna sitt uppdrag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden