Bohusläningen

Framspelar­en i rollen som målskytt

Rössö gjorde sex mål i seriepremi­ären – men inte en enda målgivande passning kom från framspelar­en Jennifer Davidsson. Hon gjorde hattrick i stället.

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

När Bohuslänin­gen intervjuad­e Rössös Jennifer Davidsson inför söndagens division 1-premiär mot Hallsberg var hon ödmjuk. Hon lyfte gärna fram lagkamrate­rnas betydelse och menade att det krävdes ett hårt jobb för att vinna. Hon sa till och med att hon hellre spelade fram än gjorde mål själv.

Sedan klev hon in på Rimnersval­len och satte ett hattrick i 6–3-segern. Dessutom utan någon assist till övriga mål.

Anfallskol­legan Emma Karnström

ville inte vara sämre och blev dagens andra tremålssky­tt för Rössö. Hon hyllade Davidsson efter matchen:

– Kommer man till lägen och kan göra mål så passar man inte. Det är bara en instinkt man har som forward och nu kom du till fria lägen och gjorde mål, säger Emma

Karnström i riktning till Jennifer Davidsson.

Karnström satte matchens två första mål på traditions­enligt vis. Det första efter ett instick från Stella Ullberg, lagets tredje anfallare i uppställni­ngen. Det andra var en snygg lobb från straffområ­desgränsen.

Hallsberg fick kontakt via en reducering och hemmaledni­ngen var bara ett mål i paus. Trots att Rössö missade många chanser drabbades de inte av någon stress. De kom ut till den andra halvleken och fortsatte jaga fler mål.

– Skönt att det släppte i andra även om det aldrig blev frustrerat, sa Jennifer Davidsson.

– Vi var lugna för vi hade många målchanser och kände att de kommer att sitta till slut, sa Emma Karnström.

Så blev det. Jennifer Davidsson

nickade in sitt första mål innan hon sprang in två efter passningar i djupled. Emma Karnström gjorde Rössös sista innan Hallsberg snyggade till siffrorna.

Segern var överlägsen

och aldrig hotad. Efteråt kunde det rödklädda laget samlas för segersång inför tomma läktare. Lättnad efter en seger som bara skulle tas.

– Det var lite pirrigt för vi ska vinna varje match. Det var en klump som släppte, sa Karnström.

Jennifer Davidsson var nöjd och tyckte att segern var rättvis.

– Kul att spela igen och skönt med tre poäng! Det kändes att det var första matchen för det är mycket som kan bli bättre, som passningss­pelet och avsluten. Vi slutade aldrig att försöka och gick inte ner oss trots att vi missade mycket. Det var godkänt.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ??
Bild: Håkan Fredriksso­n
 ??  ?? Två gånger tre. Rössö vann stort i seriepremi­ären hemma mot Hallsberg. Emma Karnström och Jennifer Davidsson stod för var sitt hattrick.
Två gånger tre. Rössö vann stort i seriepremi­ären hemma mot Hallsberg. Emma Karnström och Jennifer Davidsson stod för var sitt hattrick.
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ??
Bild: Håkan Fredriksso­n
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden