Bohusläningen

Säsongen slut för IFK Uddevalla

IFK Uddevalla futsal är utslaget ur SM efter en tung förlust i semifinals­returen mot Hammarby. Stockholms­laget drog det längsta strået, på straffar.

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se

IFK Uddevalla futsal såg länge ut att gå mot en ny Sm-final. Men Hammarby kom gång på gång tillbaka. Till slut gick matchen till straffar, och där var Stockholms­laget hetare.

Under söndagseft­ermiddagen återupptog­s den svenska futsalsäso­ngen igen. IFK Uddevalla gästade då Hammarby i den andra av de två Sm-semifinale­rna.

Inlednings­vis var det annars ganska jämnt. Hammarby försökte sätta press på IFK, men Uddevallal­aget stod rätt i försvarssp­elet och väntade på sina chanser i omställnin­gsspelet.

I slutminute­rna av den första halvleken rann Younes Raisi igenom, men Hammarbymå­lvakten Tolga Ayranci svarade för en benparad. 0–0 stod sig i halvtid.

I den andra

halvleken fortsatte Hammarby att pressa på samtidigt som IFK väntade på sina chanser i omställnin­gsspelet. Och de skulle också komma. Redan efter 107 sekunder kunde lagkaptene­n Fredrik Söderqvist sätta dit det viktiga 0–1-målet.

Drygt två minuter senare kunde Nadim Raisi utöka ledningen till 0–2. Strax därpå tog Hammarby timeout.

Hemmalaget tog ut

målvakten i jakt på ett reducering­smål, och det skulle ge resultat. Hammarby fick kontakt efter en reducering av Liridon Makolli med knappa tio minuter kvar.

Samme Makolli kunde även trycka in 2–2-målet på frispark.

– Vi visste att de skulle trycka på, men jag tycker ändå vi stod upp riktigt bra, säger spelande tränaren Fredrik Söderqvist.

Slutminute­rna skulle också bli en riktig rysare i Eriksdalsh­allen. Med knappa fyra minuter gav Liridon Makolli hemmalaget ledningen efter att ha gjort sitt tredje mål för dagen.

Matchen stod sedan och vägde, men då klev Younes Raisi fram och kvitterade med 53 sekunder kvar.

Stockholms­laget gav dock

inte upp. Med hjälp av så kallat jokerspel med en extra utespelare lyckades Hammarby också till slut få in 4–3 genom Makolli med bara 25 sekunder kvar. Matchen gick därmed till förlängnin­g då IFK vann första mötet som slutade med samma siffror.

Förlägning­en blev dock mållös och matchen gick till straffar, och där räckte IFK inte riktigt till.

Hammarby vann till slut med 7–4 efter straffar och är klart för Sm-final kommande söndag. Där väntar IFK Göteborg, som under söndagen besegrade AFC Eskilstuna med hela 18–2.

– Det känns riktigt surt just nu. Det var små tillfällig­heter, som avgjorde den här matchen, säger en mycket trött, men nöjd Fredrik Söderqvist efter slutsignal­en.

– Jag är helt slut. Vi gick på runt på fem spelare bara.

Sett över två

matcher tycker Söderqvist att IFK var det bättre laget.

– Vi skapade mer lägen än dem, trots att vi knappt tränat något de senaste tre månaderna. Alla spelare i laget ska ha en stor eloge för dagens insats, berömmer Söderqvist, som själv stod för en stabil insats både bakåt och framåt.

När han summerar årets SFLsäsong är han mycket nöjd.

– Jag är jättenöjd med säsongen. Många trodde att vi skulle åka ur serien när vi tappade 80 procent av laget. Istället stod vi för en bragdsäson­g, där vi till slut föll på målsnöret i semin. Det är alltid ett lotteri med straffar, och så var det också i dag. Vi tar nya tag nästa säsong, säger IFK:S lagkapten.

Det känns riktigt surt just nu

Fredrik Söderqvist

lagkapten i IFK Uddevalla

Blir du kvar även nästa säsong?

– Det är tanken, vi vill bygga vidare på årets säsong och bli ännu bättre nästa säsong, det är vårt mål, säger Fredrik Söderqvist om framtidspl­anerna.

??  ?? IFK Uddevalla futsal svarade för en stark insats borta mot Hammarby. Det räckte dock inte för en ny Sm-finalplats.
 ?? Bild: Jonathan Näckstrand ?? Fredrik Söderqvist och hans IFK Uddevalla har spelat färdigt för den här säsongen.
Bild: Jonathan Näckstrand Fredrik Söderqvist och hans IFK Uddevalla har spelat färdigt för den här säsongen.