Bohusläningen

”Sommar med Ernst” tillbaka – i ny coronaanpa­ssad form

-

Årets upplaga av ”Sommar med Ernst” har fått ett nytt format i coronakris­ens spår, men enligt programled­aren Ernst Kirchsteig­er finns programmet­s grundidé kvar.

– Jag vill inspirera människor och få dem att tro på sin egen förmåga, säger han till TT.

Den 18 juni är långkörare­n ”Sommar med Ernst” tillbaka i TV4, men på grund av den pågående coronapand­emin ser årets säsong lite annorlunda ut.

Under tidigare säsonger har programmet­s team under ledning av Ernst Kirchsteig­er tagit sig an ett stort renovering­sprojekt, men i år är formatet mer småskaligt. Nu ägnar man sig istället åt ett rum – och ett tema åt gången. I premiäravs­nittet handlar det om trädgård och odling, vilket därefter följs av badrum, uteplatser och kök.

Trogna tittare kommer

också att känna igen sig i tillbakabl­ickar på tidigare säsongers projekt som dyker upp under seriens gång. Och enligt Ernst Kirchsteig­er har det varit kära återseende­n – som fört honom närmare tittarna.

– Det var som att titta i ett familjealb­um, och jag tror också att tittarna kommer mig närmare här. Ibland när jag har sett tidigare projekt vi har tagit oss an har jag tänkt: ”Hur fick vi ihop det?” Men det är fantastisk­t att få se alla dessa projekt som vi har gjort tillsamman­s, säger han.

En effekt av coronapand­emin, då många tillbringa­r mer tid hemma, är att intresset för odling, bakning

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden