Bohusläningen

Ett steg närmare laxodling efter påskrivet avtal

Antalet patienter som vårdas för covid-19 på regionens sjukhus fortsätter ligga på en förhålland­evis jämn nivå. Inom Nu-sjukvården är trenden densamma.

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

Avtalet innebär att Sotenäs kommun ska arrendera ut mark till företaget Lighthouse Finance A/S som ska bygga Europas största landbasera­de laxodling.

Antalet personer som vårdas på sjukhus för covid-19 inom Nu-sjukvården har legat på en jämn nivå sedan förra veckan. Det visar tisdagens siffror. Enligt uppgiftern­a vårdas just nu 39 patienter inom Nu-sjukvården varav två av dessa får intensivvå­rd.

– Vi har ett stabilt läge just nu. Vi har legat på ungefär samma nivå under en längre tid, säger Niklas Claesson, Nu-sjukvården­s kommunikat­ionschef.

Ser man till samtliga sjukhus i regionen så vårdas totalt 233 coronapati­enter, 48 av dessa på intensivvå­rdsavdelni­ngar.

Juli är den månad då Nu-sjukvården tar emot flest personer på akuten. Detta eftersom många befinner sig i området under sommaren.

Niklas Claesson ser dock ingen anledning till oro just nu.

– Det ska nog gå bra om alla sköter sig och fortsätter följa de restriktio­ner som finns.

Däremot menar han att det kan ställa till problem om folk frångår att följa restriktio­nerna.

– Vi går snart in i det vi kallar för sommarläge. Många av våra arbetare tar då en välförtjän­t semester. Om folk slutar att följa restriktio­nerna och börjar umgås i för stora grupper eller med personer i riskgrupp så skulle det kunna leda till en ny topp. Och då kan det såklart bli bekymmersa­mt, säger Niklas Claesson.

Vi har legat på ungefär samma nivå under en längre tid

Niklas Claesson

Nu-sjukvården

 ??  ??
 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Totalt i regionen vårdas 233 coronapati­enter på regionens sjukhus, enligt senaste statistike­n.
Bild: Stefan Bennhage Totalt i regionen vårdas 233 coronapati­enter på regionens sjukhus, enligt senaste statistike­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden