Bohusläningen

Väntan har gjort Ljungskile bättre

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se

Väntan är över, men kvällens premiär på Skarsjöval­len kommer inte att vara lik någon annan.

Solen steker över arenan och Ljungskile har just klarat av det sista träningspa­sset inför onsdagens hemmapremi­är mot Örgryte.

Med de senaste månaderna i backspegel­n funderar rutinerade Ljungskile­tränaren Jörgen Wålemark kring nya erfarenhet­er som tränare.

– Som fotbollssp­elare har vi varit oerhört privilegie­rade i den här situatione­n och bara kunnat fortsätta träna och förbereda oss längre tid för spel på gräs.

Han är, med

respekt för alla som drabbats hårt av covid-19 försiktig med ordvalet, men konstatera­r att LSK genom det extra långa uppehållet blivit en bättre enhet.

– Med alla nya spelare har gruppen fått mer tid att lära känna varandra och alla har också haft möjlighete­n att utvecklas och alla har också tagit steg framåt. Vi har också pratat mycket om läget och känslor kring pandemin och lagt storvikt vid att hålla oss friska.

– Det svåraste blir de två-tre första matcherna där vi och de andra kommer att leta efter sitt spel samtidigt som alla förstås också försöker säkra några viktiga poäng. Sedan kan jag gilla att det blir ett tätt matchande, det blir roligare att vara tränare eftersom fokus kommer att ligga på att slipa på speldetalj­erna.

Wålemark tycker också

att truppen är bred och stark nog att klara ett tätare spelschema, även i ett klart högre tempo än i fjol.

– Vi har byggt upp oss för att orka hela hösten och det hoppas jag visar sig efterhand. Och precis som några spelare höjde sig i fjol hoppas vi att andra kliver fram i år.

– Jag hoppas att man kommer att se oss som ett gäng som alltid ger allt och gör det med glädje, men också att vi, liksom i fjol, bjuder på en offensiv fotboll även om vi ställs mot bättre försvar.

Den senaste tiden har helt ägnats åt att slipa på matchsitua­tioner. Nu längtar han efter signalen som klockan 19 i kväll startar första halvleken.

– Så länge vi tränat har det bara varit att jobba på och det har alla gjort bra, men det är först inför en match som jag märker att särskilt några av killarna, och även jag själv, tänder till på allvar.

Bohuslänin­gen tippar Ljungskile på en elfteplats i en ännu mera svårttippa­d serie än vanligt. Han avstår själv att sia om hur det går.

– Jag ser inte så långt fram. Vårt mål är att ha ett hållbart spel som blir bättre, spelare som utvecklas och att vinna varje gång. Vi är ödmjuka ska ge allt vi har.

Hur långt det räcker återstår att se, men en sak är säker: Jörgen Wålemark och hans lag är både sugna på och redo för att köra igång.

 ?? Bild: Christer Lindgren ?? gör så här killar. Än kan jörgen Wålemark, här i samband med en övning under tisdagens träning.
Bild: Christer Lindgren gör så här killar. Än kan jörgen Wålemark, här i samband med en övning under tisdagens träning.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden