Bohusläningen

Fick kniv tryckt mot halsen

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Mannen satt och väntade på en kompis när två främlingar dök upp. De anklagade honom för rån och satte en kniv mot hans hals. Nu åtalas två män efter händelsen i centrala Uddevalla.

– När jag kände kniven mot min hals så trodde jag att de skulle döda mig, har mannen berättat i polisförhö­r.

Han klarade sig dock med livet i behåll, men inte utan att bli skadad. För att försvara sig mot vapnet som en av gärningsmä­nnen ska ha hållit mot hans hals tog han tag i kniven med handen och skar sig då. Dessutom ska han ha blivit slagen av de båda männen som nu åtalas för grovt olaga hot och misshandel.

Händelsen utspelade sig

på Södra Hamngatan i Uddevalla, på eftermidda­gen den 10 juni. Mannen har i förhör berättat att han väntade på en kompis när två andra män som han inte kände kom fram till honom. De ska ha frågat honom om vad han hade för telefon, och påstått att han rånat deras kompis.

Jag tänkte att det här var min sista dag

– När jag sa till dem att jag inte vet något om det så försökte jag resa mig från bänken. Det var då personen som stod framför mig tryckte ner mig i bänken igen. Den som satt bredvid mig tog då fram kniven, har målsägande­n uppgett i förhör.

– Jag började skrika ”hjälp, hjälp” under tiden som jag håller i kniven. Det sitter folk runtomkrin­g men ingen gör något. Jag tänkte att det här var min sista dag, har han berättat.

Efter att ha fått bort kniven från halsen flydde han från platsen och ska ha blivit förföljd en kortare sträcka, innan gärningsmä­nnen lämnat honom. Han kunde ge signalemen­t på gärningsmä­nnen, och de två misstänkta männen som nu åtalas greps av polis samma dag.

De båda misstänkta, som är i 30–40-årsåldern, förnekar brott.

 ?? Bild: Edvin Bergstrom ?? Två män åtalas för bland annat grovt olaga hot efter en händelse som inträffat tidigare i juni.
Bild: Edvin Bergstrom Två män åtalas för bland annat grovt olaga hot efter en händelse som inträffat tidigare i juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden