Bohusläningen

Sågade ner träd vid sin tomt – misstänks för brott

- Amanda Karlsson amakar@bohuslanin­gen.se

Kommunens träd välte ner på Uddevallab­ons tomt. Då tog mannen saken i egna händer och sågade upp stocken till ved. Nu står han åtalad misstänkt för brott.

Efter en anmälan till Uddevalla kommun åkte två tjänstemän ut och inspektera­de ett område strax utanför stan. En man hade sågat ner ett stort träd och huggit ned det till ved, han hade även rensat bort sly på platsen.

Men marken tillhör

inte honom själv, utan Uddevalla kommun.

– Jag såg att han hade sågat upp det största trädet till ved, säger kommunens inspektör i förhör med polisen.

Nu misstänks mannen för brott. – Jag klippte gräs för att sopgubbarn­a och brevbärare­n skulle komma åt där. Kommunen klipper ju inte där uppe. Det var ordning när jag flyttade dit. Men det är ett rotsystem som växer in i min trädgård som jag vill hålla undan. Det var inte uppsåt att förstöra något utan mer att hjälpa.

Han förnekar inte

brott men berättar att han inte visste att det var fel. Trädet var nedhugget sedan tidigare, enligt mannen – men när de kraftiga ovädren drabbade Bohuslän i början av året blåste det omkull ytterligar­e och hamnade på mannens tomt.

– En 2,5 meter lång stock som vält låg på min infart. Hon från kommunen tyckte väl att jag skulle ringt dom så hade de kommit dit och tagit bort det. Men jag kapade bort den med motorsåg och puttade den åt sidan, säger han i förhör med polisen.

– Jag körde stocken, grenar och sly till tippen. Tanken var ju bara att hjälpa till.

Mannen står nu åtalad misstänkt för egenmäktig­t förfarande. Uddevalla kommun vill ha 4 500 kronor i skadestånd då de behövt plantera fyra nya träd i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden