Bohusläningen

Två åtalas för misstänkt rån vid skola i Dingle

- Frida Bergkvist fb@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Det var i början av november som en minderårig pojke anmälde till polisen att han blivit misshandla­d och rånad. Enligt pojken ska det ha handlat om uppemot 30 sparkar och slag, över hela kroppen. Nu åtalas två tonårspojk­ar för rånet.

Händelsen ska ha ägt rum i närheten av en skola i centrala Dingle där pojken tillsamman­s med en kompis ska ha mött upp de misstänkta förövarna för att röka en cigarett. I förhör med polisen berättade pojken att de två killarna ska ha bett honom följa med en bit bort från resten av gruppen och frågat honom om han kunde bjuda på en cigarett.

– När jag ska ta fram en så håller X (en av de misstänkta) i mig, berättar han.

Den andra killen ska då ha börjat slå och sparka på pojken, innan de båda två ska ha dragit ner honom mot marken. Enligt offret fortsatte misshandel­n i flera minuter och han fick sparkar och slag över hela kroppen.

I förhör med polisen berättade han att det handlar om cirka 20–30 sparkar som träffar både huvudet och kroppen. Vid ett tillfälle ska ha han ha tappat synen efter att ett slag ska ha träffat tinningen.

Sedan upphörde misshandel­n.

Killarna, som båda är hemmahöran­de i Lysekil, ska då ha slitit av offrets jacka där han haft sin mobiltelef­on och hörlurar innan de lämnat platsen. Enligt en av de misstänkta rånarna ska de sedan ha slängt jackan i en papperskor­g lite längre bort. Han hade inget behov av sakerna, menar han.

Nu åtalas de två tonåringar­na för rånet. De båda nekar till brott, men en av de åtalade erkänner att han har slagit pojken. Han menar dock att han gjort det på egen hand.

En av de som står åtalade för rånet, åtalas också för en misshandel som ska ha skett vid ett annat tillfälle. Han ska då ha sparkat en jämnårig kille i ansiktet så att han svimmar av och tappar medvetande­t. Han nekar till misshandel­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden