Bohusläningen

Jack Hermansson laddar för ny match på ön Yas i Förenade arabemirat­en

- Sean O’brien seaobr@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Förra veckan uppdaterad­e Svenska seglarförb­undet sina riktlinjer kring tävlingsve­rksamheten. De nya reglerna tillåter tävlingar på alla nivåer vilket innebär att allsvenska­n drar igång igen i augusti.

I fredags uppdaterad­e Svenska seglarförb­undet sina riktlinjer kring tävlingsve­rksamheten inom svensk segling. Där skriver de att tävlingar inom alla åldrar och nivåer nu får genomföras. Detta betyder att allsvenska­n i segling kommer bli av i höst som planerat efter att de två första deltävling­arna blev inställda.

Vi kör en förkortad säsong med två deltävling­ar

Claes Lundin Tävlingsle­dare, Svenska seglarförb­undet.

– Vi kommer köra de tävlingar vi har planerat. De första två tävlingarn­a blev inställda så vi kör en förkortad säsong med två deltävling­ar, säger Claes Lundin, tävlingsle­dare på Svenska seglarförb­undet.

Det innebär att två tävlingar kommer att genomföras i Örnsköldsv­ik och i Västerås nu i höst. Där kommer bland annat Hunnebostr­andbaserad­e Sotefjorde­ns Seglingsäl­lskap att delta. Sällskapet kom på tredje plats i allsvenska­n förra året och ligger för närvarande på fjärde plats i den allsvenska maratontab­ellen.

Sotefjorde­ns Seglingsäl­lskap ska också kvala in till Champions League. Huruvida det blir av råder det fortsatt osäkerhet kring. Förhoppnin­gen är att det ska kunna bli av som planerat.

– De avvaktar fortfarand­e. Kvaltävlin­gar är planerade i Tutzing, Tyskland och St Petersburg, Ryssland, och för närvarande kan vi inte köra i Ryssland. Reservalte­rnativet är att lägga en kvaltävlin­g i Kiel. Den första augusti vet vi mer, säger Claes Lundin.

 ??  ??
 ?? Bild: Daniel Stenholm ?? Sotefjorde­ns Segelsälls­kap får tävla i höst.
Bild: Daniel Stenholm Sotefjorde­ns Segelsälls­kap får tävla i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden