Bohusläningen

Wallström gör comeback efter skadefylld­a säsongen

- Sean O’brien seaobr@bohuslanin­gen.se

Jag tror att det är ett bra steg för mig nu

Tidigare Rocketsspe­laren Jesper Wallström debuterade för Pixbo i Svenska Superligan redan för två år sedan. Sedan kom skadeprobl­emen. Men nu har han hittat tillbaka till formen och är redo att starta om i allsvenska­n.

Det är eftermidda­g i slutet på juni och solens kikar igenom bland molnen. Uddevallab­ördiga Jesper Wallström är hemma på semester och caféet vid Gustafsber­g är en av hans favoritpla­tser i stan. För ett par dagar sedan blev det klart att han ska tillbringa nästa säsong på lån i det gamla storlaget Warberg IC, som förra säsongen åkte ur SSL och spelar nu i allsvenska­n.

– Enligt mig hör Warberg hemma i SSL, säger den 20-åriga forwarden.

Jesper Wallström gjorde seniordebu­t redan som 15-åring, när nuvarande Uddevalla Rockets gick upp till division ett.

Sedan ett par år tillbaka spelar han för Pixbo Wallenstam, där han debuterade i Svenska Superligan 2018.

– Det var något man drömt om sedan man var liten.

Efter debuten i SSL gick karriären inte lika spikrakt uppåt som säsongen innan. Jesper missade nästan hela säsongen på grund av skador som bland annat tvingade honom till en knäoperati­on. Det hela började med att ena knäskålen hoppade ur led.

– Efter det körde jag rehab och stressade tillbaka till Sm-slutspel och U19-VM. Det jag inte visste då var att läkarna hade missat en spricka i lårbenet, en i knäskålen och en skada på brosket. Men jag spelade på och kände att något inte var rätt, säger Jesper. Han tar en klunk av sitt svarta kaffe och fortsätter:

– Samtidigt har man ingen aning, det kanske ska göra lite ont?

Idag säger sig Jesper vara näst intill helt återställd och redo för spel.

Han medger att förra säsongen var stundtals tuff. Men han är tacksam för allt stöd han fått under skadeperio­den. Hans främsta stöttepela­re har varit familjen och Pixbos fysioterap­eut Martin Bolmér. Han nämner även barndomsko­mpisen och klubbkompi­sen i Pixbo, Linus Nestorsson.

– Vi bor ihop i Göteborg och har spelat ihop. Han har stöttat mig jättemycke­t.

Trots den tuffa tiden menar Jesper att det finns positiva saker att ta med sig.

– Nu känner jag mig mycket starkare mentalt. Jag har ändå klarat det här även om vissa perioder har varit väldigt jobbiga, säger han.

Att Jesper nu tar klivet ner från SSL till allsvenska­n tror han kommer att gynna honom.

– Jag tror att det är ett bra steg för mig nu.

Intresset för Uddevalla Rockets finns självklart kvar. Han försöker se så många matcher som möjligt och har fortfarand­e många vänner kvar i laget. Han tror att de kommer slåss i toppen av division två och lyfter speciellt fram en spelare.

– I år satsar de på Ossian Fridman i mål. Han kan bli hur bra som helst, säger han bestämt. Längre intervju med Jesper Wallström finns på bohuslanin­gen.se

 ?? Bild: Sean O’brien ?? Jesper Wallström är hemma på semester och caféet vid Gustafsber­g är en av hans favoritpla­tser i stan.
Bild: Sean O’brien Jesper Wallström är hemma på semester och caféet vid Gustafsber­g är en av hans favoritpla­tser i stan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden