Bohusläningen

Sälj inte vår samlingspl­ats i Kville

- Malin Karlsson

Det blomstrar i vårt lilla Kville, en något annorlunda vår har gått mot sommar. Våra barn har gått ur skolan och ett långt sommarlov väntar. Även ett annorlunda sådant, ett sommarlov som inte är något annat likt. Trots det så står våra ytterdörra­r öppna och medan solen lyser över oss så hör vi bygdens barn som leker, skrattar och skapar minnen tillsamman­s.

Det påminner om

ett modernt Bullerbyn, här får alla vara med och alla ser efter varandra. En gemenskap och ett ansvar över varandras barn, sådär som det ska vara.

På Sandliden i Kville samlas alla. Stora som små, en gemenskap som växer i den levande landsbygde­n som alla får ta del utav. En stor yta som hela grannskape­t nyttjar, där de allra minsta knattarna lär sig sparka på sin allra första fotboll. Där 8-åringar lär sig att slå in bollen med klacken som Zlatan och där tonåringar­na samlas för att umgås och spela fotboll eller ha snöbollskr­ig. En samlingspl­ats för umgänge.

Kvarteret blomstrar och så här levande har inte Kville

varit på många år. Det är en fröjd för oss vuxna att se att generation­erna vi lämnar efter oss kan växa upp såhär i en gemenskap. Bygdens barn räknar vi till över trettio stycken och det finns säkert fler och det kommer komma fler.

När ett hus

säljs i Kville så köps det i regel av en barnfamilj som valt att inte bo i Fjällbacka eller Hamburgsun­d. Jag som bor här kan inte riktigt se logiken i att kommunen vill sälja en tomt som nyttjas av så här många människor, när de samtidigt pratar om att man är för och uppmuntrar till en levande bygd.

Kommunen har redan tagit bort två lekplatser i Kville och den på Sandliden är den enda vi har kvar.

Så många möjlighete­r som tas bort från alla barn som bor här, vart ska tonåringar­na som inte har moped åka och sparka boll? Hit kan man cykla själv om man är ungdom i Kville! En möjlighet som ni vill ta bort. En möjlighet för våra ungdomar att lära sig eget ansvar och där de inte behöver en förälder som ska skjutsa dem till platsen.

Det är med en stor sorg och besvikelse som vi som bor här möts av ett nyligen utlämnat brev till alla närliggand­e i villaområd­et, om att kommunen nu igen vill sälja marken.

Kära Tanums kommun, var god att visa lite omsorg över oss som faktiskt bor i bygden året om. Tänk om och tänk rätt!

 ?? Bild: Privat ?? På Sandliden i Kville samlas stora som små, i en gemenskap som växer i den levande landsbygde­n. Kära Tanums kommun, sälj inte marken, uppmanar Malin Karlsson.
Bild: Privat På Sandliden i Kville samlas stora som små, i en gemenskap som växer i den levande landsbygde­n. Kära Tanums kommun, sälj inte marken, uppmanar Malin Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden