Bohusläningen

Man misstänks ha stulit glasögon för 150 000 – åtalas

- Harry Maghder harmag@bohuslanin­gen.se 0522-99200

En man i 30-årsåldern står misstänkt för att stulit glasögon till ett värde av cirka 150 000 kronor. I Strömstads shoppingce­nter fångades mannen på övervaknin­gskamera men vaktbolage­t trodde det var ett ”fejkalarm”.

Det var i början av maj som mannen ska ha tagit sig in i shoppingce­ntrets parkerings­garage. Därefter ska han ha gått genom två olåsta dörrar och in i gallerian. I polisförhö­r berättar centerchef­en Maria Danielsson att mannen lyckats undvika centrets detektorer.

– Han har stannat precis innan detektorn som utlöser larmet för hela centret och i stället krossat ett glasfönste­r på Synoptik.

Securitas skriver i en sammanfatt­ning till polisen att de inte tog sig till platsen då butikens enskilda vaktbolag trodde att det var ett ”fejkalarm”. Först morgonen därpå upptäckte man att det hade varit ett inbrott.

På övervaknin­gskamerorn­a kunde man senare se att en man ensam tagit sig in i shoppingce­ntret. Med hjälp av en ”ståfot” som syns i bilden ovan slog personen sönder skyltfönst­ret och stal glasögonen, några dagar senare greps den misstänkte.

Den misstänkte står även åtalad för brott mot knivlagen, flera narkotikab­rott och ännu en stöld som inträffade på en pizzeria i centrala Uddevalla i juni.

Mannen nekar till brott på alla åtalspunkt­er.

 ?? Bild: Polismyndi­gheten ?? Skyltfönst­ret slogs sönder med hjälp av en ”ståfot” tagen från ett staket.
Bild: Polismyndi­gheten Skyltfönst­ret slogs sönder med hjälp av en ”ståfot” tagen från ett staket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden