Bohusläningen

Fakta: Camilla Läckberg om...

-

– Den drabbar ju alla människor men så klart vissa mer än andra. För min egen del så har inte vardagen förändrats så mycket eftersom jag mestadels sitter och skriver hela dagarna. Det har givetvis blivit mycket digitala intervjuer, men i övrigt har mitt liv nog förändrats mindre än många andras. Sedan följer jag självklart det som händer i omvärlden och man försöker ju göra allt man kan.

Vad känns mest hemma, Stockholm eller Fjällbacka?

– Jag trivs väldigt bra i Stockholm, så på sätt och vis är det hemma men där jag är född och uppvuxen känner jag mig mycket mer hemma på riktigt. När jag kommer tillbaka till Fjällbacka är det lite som att jag aldrig har varit borta.

Favoritböc­kerna just nu?

– ”Den extraordin­ära berättelse­n om Jonas Paulssons plötsliga död” av Alexander Karim, ”Vaggvisa” av Leïla Slimani och ”En helt vanlig familj” av Mattias Edvardsson.

Favoritutf­lyktsmål i Bohuslän?

– Det får nog ända bli Badholmen.

Blir det fler böcker om Faye?

– Just nu har jag andra planer framöver men jag kommer inte att låsa några dörrar. Boken har ju en schysst kliff-hanger på slutet. Men jag är väldigt luststyrd för stunden, så förlåt alla läsare, jag bryr mig faktiskt inte om vad ni vill ha. Nej men vi får se om hon kanske kommer och knackar på dörren helt enkelt.

Har du lämnat Erica och Fjällbacka­morden helt?

– Nej nej, det kommer bli fler, det kan jag definitivt lova. Men jag tror att Erica och Patrik behövde en paus, de tröttnade på mig lite.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden