Bohusläningen

Barnvakter startar företag

- Karin Birgersson/tt

Det är dags för en ny generation att lära känna de fem tjejer som startar ett barnvaktsf­öretag. En uppdaterad och modern version följer tjejgänget­s äventyr i den lilla staden Stoneybroo­k.

Visserlige­n har ”The babysitter­s club” gått på tv tidigare, på 1990-talet, och har kvar en del hängivna fans. Då blev Ann M Martins populära böcker även en biofilm. Efter att ha legat lågt en tid är det nu dags att återigen lära känna de fem unga entreprenö­rerna som kommit på att man kan tjäna pengar genom att sitta barnvakt.

Tjejerna – Kristy, Maryanne, Claudia, Stacey och Dawn – har alla olika bakgrund, personligh­et och åsikter, det som förenar dem är barnvaktsf­öretaget. Även om serien tar upp frågor som vänskap, kvinnokraf­t och entreprenö­rskap handlar det lika mycket om sådant som rör tonåringar och om att hitta sig själv.

Ann M Martin har inte bara skrivit böckerna som ligger till grund för tvserien, i den här nyversione­n står hon även med som producent.

 ?? FOTO: KAILEY SCHWERMAN/NETFLIX ?? Tjejgänget får lära sig att det gäller att kompromiss­a när man driver ett företag.
FOTO: KAILEY SCHWERMAN/NETFLIX Tjejgänget får lära sig att det gäller att kompromiss­a när man driver ett företag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden