Bohusläningen

Klubbarna som tränar på under sommaren

- Sean O’brien seaobr@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Efter två spelade matcher tar nu Oddevold, Rössö och Grebbestad sommaruppe­håll. Nu väntar bland annat semester och träningsma­tcher innan serierna startar upp igen i början på augusti.

Efter en ovanligt lång försäsong fick några av klubbarna i området äntligen dra igång med seriespel i början på juni. Två omgångar hann avverkas innan det traditions­enliga sommaruppe­hållet.

– Det är bara att rätta sig efter. Samtidigt är det bra att killarna får lite sommarferi­e så de får lite tid med sina familjer, säger Peter Levin, tränare i Grebbestad.

För klubbarna väntar nu en kortare semester innan man startar upp igen i augusti.

– Vi har fritt från fotboll nu i cirka två veckor innan vi drar igång igen. Tjejerna har ett individuel­lt träningspr­ogram att följa under tiden. Jag hoppas de följer det, men det vet jag att de gör, säger Rössöträna­ren Magnus Carlund.

Likt Rössö är

även Oddevold på semester ett par veckor framöver, även om spelarna är beordrade att hålla igång på egen hand. För Grebbestad väntar däremot match i DM mot Henån/ Gilleby nästa vecka. De tränar på som vanligt tills den är avklarad.

Efter semestern väntar full fart på träningen igen. Det ska också spelas en handfull matcher innan seriespele­ts omstart. Grebbestad möter Lidköping, som de mötte innan sommaruppe­hållet, medan Rössö tar emot Göteborgs FF i Svenska cupen på Rimnersval­len den 3 augusti. Oddevold åker till Lysekil för att möta Älmeboda/ Linneryd.

– De är där på träningslä­ger. Det känns bra att möta jämbördigt och bra motstånd då de också spelar i division två, säger tränaren Rikard Nilsson.

Som det ser

ut just nu blir det ingen vild sommar övergångsm­ässigt. De flesta verkar sitta stilla i båten och tränarna verkar nöjda med vad de har att jobba med.

– Vi har en fin trupp med bra bredd. Jag behöver inga fler spelare, säger Rikard Nilsson.

Rössö är inne på samma bana, vilket är en ny situation för klubben.

– Truppbredd­en känns bra. Det har vi inte varit bortskämda med på senare år. På gott och ont naturligtv­is. Det gör lite ont att lämna någon hemma till match, säger Carlund och fortsätter:

– Det finns några frågetecke­n men ingenting som är klart ännu.

Inte heller i Grebbestad ser det ut att hända något på den fronten, även om tränaren Peter Levin kanske hellre hade önskat något annat.

– Det är klart att man ibland hade önskat sig en större trupp. Men Grebbestad ligger där det ligger geografisk­t och det är tufft, det får man ta hänsyn till. Men vi har en bra stomme med äldre samtidigt som vi får upp några yngre. Det hade varit roligt om de yngre kunde ta ytterligar­e steg, säger han.

Eftersom säsongen sköts

upp innebär detta enkelmöten i serierna. Vanligtvis möter man varje klubb två gånger, men i år blir det annorlunda. Således står mycket mer på spel i varje match.

– Det kanske låter lite tråkigt men vi tar en match i taget. Varje match blir som en final när det är så få matcher, säger Rikard Nilsson.

Grebbestad­s Peter Levin går i liknande tankar.

– Vi har en målsättnin­g att vara topp fyra, då har vi inte råd med några plattmatch­er. Varje match kommer givetvis vara otroligt viktig.

I Rössö, som var favorittip­pade att gå upp i år, håller man däremot fortfarand­e på att smälta förlusten senast borta mot Trollhätta­ns FK.

– Det var otroligt jobbigt, både för tjejerna och för oss ledare. Vi får bryta ihop och komma igen. Se om vi behöver justera lite för att göra det bättre till nästa match, säger Magnus Carlund.

Vi har fritt från fotboll nu i cirka två veckor innan vi drar igång igen

tränare Rössö

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n/nemanja Kazic ?? Oddevold, Rössö och Grebbestad har tagit sommaruppe­håll. Nu väntar semester och träningsma­tcher för lagen.
Bild: Håkan Fredriksso­n/nemanja Kazic Oddevold, Rössö och Grebbestad har tagit sommaruppe­håll. Nu väntar semester och träningsma­tcher för lagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden