Bohusläningen

Förre lagkaptene­n gör comeback i Kroppskult­ur

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-99000

Kroppskult­ur gör sig redo för kommande handbollss­äsong i division 2. Nu meddelar klubben att man skrivit kontrakt med ett välbekant ansikte. – Han är en spelare som vi verkligen velat ha, säger senioransv­arige Magnus Andersson.

Bohuslänin­gen har tidigare berättat att Kropps letar nya spelare. En hel del bekanta ansikten har redan varit och tränat med klubben. Bland annat mittnian Oskar Jacobsson.

Ett annat välbekant ansikte som varit och tränat med Kropps är den förre lagkaptene­n och vänsterhän­te högernian Henrik Erlandsson. Nu kan Kropps senioransv­arige Magnus Andersson berätta att Erlandsson valt att skriva kontrakt med klubben inför stundande säsong.

– Han har tränat med oss sedan i maj och visat en bra form. Vi kunde hitta en bra lösning med Henrik och då bestämde han sig för att köra, säger Magnus Andersson.

Henrik Erlandsson valde redan efter säsongen 2018 att tacka för sig. Tanken var då att han skulle lägga av.

– Det var för svårt att släppa handbollen. Jag var därför med de sista matcherna med Kropps säsongen 2019. Det var precis i slutskedet när vi kvalade för att hålla oss kvar i division 1, säger han.

Det blev sedan

några hemmamatch­er med b-laget för 31-åringen, som fyller 32 i september. Men efter det har det inte blivit någon handboll – förrän nu.

– Jag fick en förfrågan från klubben och eftersom det har känts okej på träningarn­a så ville jag vara med från start den här gången, säger Henrik som samtidigt skulle hitta en lösning med familjen för att få detta att gå ihop.

– Min sambo Emma ställer upp väldigt mycket och gör detta möjligt. Vi har ändå två småbarn hemma. Hon får dra ett extra lass i det här, säger han.

Magnus Andersson tror att

Henrik kommer att bli en bra förstärkni­ng i laget.

– Han är en spelare som vi verkligen velat ha, mycket på grund av lugnet och hans erfarenhet. Därför känns det väldigt bra att han skrivit på. Det är vi jättenöjda med.

Henrik Erlandsson själv

hoppas kunna bidra med sin långa erfarenhet. Detta blir hans elfte säsong med Kropps.

– Jag har varit med i både allsvenska­n, division 1 och nu i division 2. Den senaste tiden har laget dessutom saknat en vänsterhän­t högernia. Så där kan jag nog vara med och bidra en hel del. Nu gäller det bara att komma tillbaka till flytet, säger han.

Kropps letar fortfarand­e efter en lämplig kandidat för uppdraget som tränare för herrlaget. I väntan på den processen är det den montenegri­nska förbundska­ptenen Per Johansson som tar hand om laget.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Henrik Erlandsson har nu skrivit kontrakt med Kropps inför kommande säsong. Bilden är från en hemmamatch mot Warta 2019, när Henrik var med och spelade.
Bild: Håkan Fredriksso­n Henrik Erlandsson har nu skrivit kontrakt med Kropps inför kommande säsong. Bilden är från en hemmamatch mot Warta 2019, när Henrik var med och spelade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden