Bohusläningen

Fakta: Miriam Bryant

- Anna Grönberg/tt

Debutsinge­ln ”Finders, keepers” kom 2012 och slog stort i Tyskland.

Debutalbum­et ”Raised in rain” med låten ”Push, play” kom 2013.

Har under våren arbetat med en fullängdss­kiva som släpps i höst.

Släpper inom kort singeln ”Avundsjuk på regnet” tillsamman­s med Daniel Adams-ray.

Men ”Kan vi säga som det är” handlar inte bara om succékonse­rter och framgångar. Filmteamet följer även med artisten till barndomshe­mmet i Göteborgsf­örorten Utby, där hennes pappa fortfarand­e bor kvar. Och att komma hem var känslosamt, berättar Miriam Bryant.

– Det var

inte alltid så lätt för oss när vi växte upp, och mycket av det kom tillbaka. Så det var lite tufft att komma dit med ett filmteam. Samtidigt var det både kul och känslosamt att höra pappa berätta saker ur sitt perspektiv för första gången, och jag blev rörd när jag hörde honom berätta om mig och mina syskon.

En kort tid efter Miriam Bryants konsert på Scandinavi­um i mars införde regeringen en begränsnin­g av folksamlin­gar till 50 personer – en regel som innebar ett definitivt stopp för vårens och sommarens svenska konsertliv.

De senaste månaderna

har Miriam Bryant i stället tillbringa­t mycket tid i studion i arbetet med ett fulllängds­album som släpps i höst, men hon berättar att hon ibland grips av panik av tanken på hur konsertliv­et kan komma att förändras av coronapand­emin.

– Jag har tänkt: ”Är allting över nu? Kommer vi någonsin att få stå tillsamman­s på konserter eller få spela för en stor publik?” Det är något jag verkligen har varit ledsen över – men det gäller att ha is i magen. Och jag hoppas att det blir som tidigare. Hoppas, hoppas, hoppas.

 ?? Bild: Fabian Wester ?? Dokumentär­en ”Kan vi säga som det är” om Miriam Bryant finns nu på Dplay.
Bild: Fabian Wester Dokumentär­en ”Kan vi säga som det är” om Miriam Bryant finns nu på Dplay.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden