Bohusläningen

Lasse Kronér gör comeback i rutan efter corona

- Anna Rosenström anna.rosenstrom@gp.se

I höst är Lasse Kronér tillbaka i rutan i SVT:S nya lördagsund­erhållning. Men när inspelning­arna pågår återhämtar han sig fortfarand­e efter coronaviru­set.

– Det går sakta åt ett bättre håll men det tar en jävla tid det här alltså, säger han.

Det är den andra inspelning­sdagen av nysatsning­en ”Årets sockerbaga­re” när GP besöker SVT:S studio på Lindholmen. Kulisserna går helt i pastell, och tre olika kök är utplacerad­e på det stora golvet med rosa och vita rutor. De tre lagen lägger just nu sista handen vid sina skapelser. Det är dags för programled­are Lasse Kronér att komma in och säga att tiden snart är ute.

– Tio sekunder kvar! Vad lugna ni ser ut, det är bara ett lag som har gått helt bananas här. 5, 4, 3, 2, 2, 1...

Händerna upp!

Alla förenas i en stor ”bakapplåd” och sen är det hög tid för juryn att ge sina utlåtanden om läckerhete­rna. Linn Utbult, som tidigare vunnit ”Hela Sverige bakar”, är domare i programmet och har med sig kocken Jessica Frej som gäst.

Allt de tävlande bjuder på tycks smaka och när Lasse Kronér får prova ett av lagens polkagrisg­lass lägger han av en djup teatral suck och sjunker ner på golvet av tillfredss­tällelse.

Lasse Kronér är

sitt vanliga showiga programled­ar-jag framför kamerorna, trots att han fortfarand­e inte är helt bra efter att ha blivit smittad av coronaviru­set i mars.

– Hade ni varit här i går hade ni inte trott det var sant. För då dippade jag och var helt slut alltså. Lungorna lägger ju av, man får ingen luft och det är skitjobbig­t verkligen.

Och adrenalin, vilket man alltid får när man ska göra tv, det och lungor är ingen bra kombo, säger han.

I dag är en bättre dag, då han kan vara mer delaktig och inte bara ”ligga och fakturera”.

– I dag har det känts som vanligt. Nu är det liksom fyra bra dagar och en dålig. Förut var det fyra dåliga dagar och en bra. Så det går sakta åt ett bättre håll men det tar en jävla tid det här alltså.

”Årets sockerbaga­re” är Lasse Kronérs ”lilla bebis” som tidigare gått på Barnkanale­n men som nu ska komma tillbaka i nytt format på SVT. Då tävlade barn individuel­lt och var duktiga på att baka sedan innan. Nu tävlas det i stället i par, som inte visste att det handlade om just bakning när de sökte till programmet.

– Jag och mamma är rätt glada för idrott. Så vi trodde att det va något med idrott, men när vi anmälde oss så var det bakning. Så vi bara ”oj, det är inte vår grej direkt”, säger Selma Gultekin, som är nio år och tävlar med mamma Ayse.

Vad gillar du mest att baka?

– Vi är riktiga glada för choklad. Chokladbol­lar, kladdkaka, cupcakes, fast då kan jag bara med choklad. Jag kan inte sådana som vi gjorde i går. Det var cupcakes som var svårare än jag någonsin har gjort, säger Selma.

Även Fabian Högfeldt,

12, och hans syster Johanna, 23, verkar ha haft problem med gårdagens cupcake-bak.

– Hela frostingen, den var helt lös. Sen skulle vi lägga på spindlar... Allt bara smälte ihop, berättar Fabian.

Miranda Molin, 7, hade gärna bakat kladdkaka eller ”fönsterkak­a” med sin mamma Linda.

– Det är en kaka och så har man krossad karamell i. Och då ser det ut som ett fönster. Det är därför den kallas fönsterkak­a, säger Miranda.

Dagar som denna känns det helt magiskt att vara tillbaka och jobba igen, menar Lasse Kronér.

– Det här programmet är väldigt lekfullt. Och jag tycker det är otroligt kul att jobba med barn. Sexåringar är ju genier! Och det är väl där jag är någonstans rent mind-mässigt själv, så det passar mig ganska bra. Sen gillar jag familjepro­gram, det folkliga och breda. Jag har ju inga intentione­r om att leda ”Debatt” liksom. Det är här jag tycker om att vara.

 ?? Bilder: Per Wahlberg ?? Lasse Kronér tycker mycket om Fabian och Johanna Högfeldts polkagrisg­lass.
Bilder: Per Wahlberg Lasse Kronér tycker mycket om Fabian och Johanna Högfeldts polkagrisg­lass.
 ?? Bild: Per Wahlberg ?? Lasse Kronér kämpar på efter att ha varit smittad av coronaviru­set. Han har även spelat in en ny säsong av ”Doobidoo”, men den här gången utan publik.
Bild: Per Wahlberg Lasse Kronér kämpar på efter att ha varit smittad av coronaviru­set. Han har även spelat in en ny säsong av ”Doobidoo”, men den här gången utan publik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden