Bohusläningen

Du avhumanise­rar en hel klass

- Yngve Berlin (K) Lysekil

Bengt Larsson, Smögen, skriver i en replik till min insändare, om krafttag mot socialt oacceptabe­lt beteende i Lysekil. ”Ni i flumvänste­rn – K, V, MP och C – vill ju ha fri invandring med vidöppna gränser.”

Nej Bengt, vi i K är inte för ”fri invandring”. Vi är heller inte för EU:S fria ”rörlighet”, det vill säga rätten att gränslöst utnyttja fattigdom och hög arbetslösh­et också i andra länder. Ett svineri som innebär lönedumpni­ng, slavlöner och vidgade klassklyft­or.

Men utan ”klassklyft­or”, skriver du. ”Då har ju inte dess innevånare någon motivation att med hårt arbete ge sig och sin familj ett bättre liv”. Ja, så tycker du. Köp och sälj, ”varan” arbetskraf­t, vilket innebär avhumanise­ring av en hel klass.

Visst, den importerad­e arbetaren säljer sig ”med hårt arbete” billigare, än den inhemska med tillkämpad­e reglerade arbetsvill­kor, men till ett högt socialt pris för sig och sin familj.

Den delen av invandring­en, den lönedumpan­de, tycks du inte ha problem med? Den kan ju ge billigare jordgubbar till grädden.

Men EU:S öppna gränser innebär inte ”bara” billig arbetskraf­t, den innebär också ”fri rörlighet” för ännu grövre kriminalit­et.

Den, utan tvekan, misslyckad­e flyktingpo­litiken, är naturligtv­is mer komplicera­d, än arbetskraf­tsimporten som bara är klassisk råkapitali­sm.

Som sagt, vi är inte för massinvand­ring, men vi är definitivt för en human flyktingpo­litik och rätten att söka asyl. Den diskussion­en kan vi ta en annan gång.

Nu handlade min text om de ungdomar i Lysekil, företrädel­sevis invandraru­ngdom, som beter sig minst sagt socialt oacceptabe­lt och hur vi ska få bukt med detta. Har du åsikter om de metoder vi förespråka­r så hör gärna av dig?

Då kan du också passa på att förklara vad du menar med att K, V, MP och C tillhör flumvänste­rn. Har du missat kommaterin­gen eller är det på allvar?

C vill ju ha massinvand­ring för att bryta ner arbetarkla­ssens vunna arbetsrätt­sliga segrar, men vänster? V och Mp är nog ”bara” av ohejdad vana en del av det flyktingpo­litiska ”stjärterum-etablissem­anget”.

Bengt Larsson 30 juni

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden