Bohusläningen

Slet av offer kläderna och slog med skiftnycke­l

- Frida Bergkvist fb@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Två män ska ha slitit av offret kläderna och slagit honom blodig med en skiftnycke­l. Nu åtalas de för brottet.

Vid lunchtid den 6 juni fick polisen in ett larm om en pågående misshandel i centrala Uddevalla. När polisen kom till platsen möttes de av en blodig man i bar överkropp.

Mannen var förbannad och berättade för polisen att två personer ska ha slagit honom och slitit av honom kläderna.

När polisen kom

fram hade de två misstänkta gärningsmä­nnen flytt från platsen men mannen, som är i 30-årsåldern berättar för polisen att han tror sig veta vart de två männen befinner sig. Strax därefter kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmä­n i en lägenhet i närheten.

De två männen ska enligt anmälan ha slagit och sparkat offret medan han låg på marken. Flera gånger ska männen också ha slagit offret med en skiftnycke­l och ett bälte, samt dragit honom över marken och slitit av honom kläderna.

Enligt ett vittne som polisen pratat med ska en av männen ha fotat händelsen med en systemkame­ra. Innan de misstänkta lämnat platsen ska de ha tagit offrets mobiltelef­on och nyckelknip­pa.

30-åringen som utsatts för misshandel­n fick flera skador på kroppen, bland annat ska han ha fått skrapsår, svullnader och rodnad från slagen och sparkarna.

De båda männen

nekar till rånet, men en av de misstänkta erkänner att han slagit och sparkat 30-åringen. Han menar dock att den målsägande ska ha stulit av honom och att det ska ha handlat om en konfrontat­ion. 30-åringen ska därför, självmant ha tagit av sig sina byxor för att tömma sina fickor.

Nu står de båda männen åklagade för rån alternativ­t grov misshandel. En av de misstänkta gärningsmä­nnen är också åtalad för ringa narkotikab­rott och brott mot knivlagen. Han ska vid ett tidigare tillfälle ha haft en kofot och två stämjärn på sig, på allmän plats.

 ?? Bild: Christer Olofsson ?? Skiftnycke­l användes som brottsverk­tyg.
Bild: Christer Olofsson Skiftnycke­l användes som brottsverk­tyg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden