Bohusläningen

ÖSK lät sjuka spelare starta – klubben anmäls

-

Illamående är ett av symtomen för coronaviru­set.

Trots att några Örebrospel­are mådde dåligt, och kräktes före matchen, spelade de i mötet med Sirus.

Nu anmäls den allsvenska klubben, enligt Expressen.

– Vi får titta på om det har brustit och i så fall var det ska ha brustit, säger Örebros manager Axel Kjäll till TT.

Fem, sex Örebrospel­are i söndagens allsvenska bortamöte med Sirius (1–2) spelade matchen trots att de börjat må illa på bussen på väg mot Uppsala och under uppvärmnin­gen.

Enligt Expressen

anmäls klubben för händelsen.

– Det är allvarligt, och den kommer vi göra en anmälan på för protokolle­t ska vi följa. Sedan är det en lycklig utgång på det. Men det är fortfarand­e allvarligt att det brister i rutinen. Det kommer göras en anmälan på det, säger Per Eliasson, chef för matchdeleg­ater vid Svensk elitfotbol­l, till tidningen.

Sirius klubbläkar­e Jakob Johansson fick inte informatio­nen om bortalaget­s illamående spelare före matchen och var i en intervju med TT kritisk till Örebros agerande. Johansson hade kunnat stoppa spelarna från spel om han vetat om illamående­t.

– Hela systemet går ut på att man intygar att alla spelare, ledare, alla som ska in är friska och det är det intyget som jag har fått. Om det inte stämmer så är det här anmärkning­svärt minst sagt, säger han.

Örebros manager

Axel Kjäll misstänker att spelarna drabbades av matförgift­ning i Örebro före avresan till Uppsala. På bussen till arenan Studentern­as IP fyllde spelarna i det Johansson benämner som intygen, självskatt­ningsformu­lären.

– Vi gick igenom formulären och såg att ingen spelare påvisade något symptom, säger Axel Kjäll och fortsätter:

 ??  ?? Örebros spelare deppar efter Sirius 1–2-mål på Studentern­as IP.
Örebros spelare deppar efter Sirius 1–2-mål på Studentern­as IP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden