Bohusläningen

”Basshunter” sjunger själv på nya låten

- Povel Arwidson

Han har visserlige­n släppt ett par singlar de senaste åren. Men den här gången sjunger Basshunter själv för första gången på väldigt länge.

Nya singeln heter ”Angels ain’t listening” och bjuder på ett annorlunda, mer syntpoppig­t-sound än vi är vana att höra den halländske artisten i.

Låten har Jonas ”Basshunter” Altberg, 35, skrivit med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Bilal ”The Chef” Hajji och Thomas G:son – som har vunnit Eurovision Song Contest med ”Euphoria” och haft närmare 100 andra låtar i Mello-uttagninga­r i 13 olika länder.

I ett pressmedde­lande

berättar Basshunter att låten handlar om förhålland­en. Det går att ana att den handlar om hans eget äktenskap, som inte hade varat i mer än ett år vid skilsmässa­n 2018.

Vi begår alla misstag och lär oss den hårda vägen.

Jonas ”Basshunter” Altberg

– Låten handlar om att änglar inte lyssnar och att man måste hitta sig själv innan man viger sitt liv till någon annan för evigt. Jag har insett att man måste hitta ett bra förhålland­e till sig själv innan man binder upp sig i ett förhålland­e. Vi begår alla misstag och lär oss den hårda vägen men det är viktigt att vi håller huvudet högt och har kul genom livet, säger han i pressmedde­landet.

Nytt med låten

är också att Basshunter sjunger själv för första gången på sju år.

– Jag tappade lite lusten att sjunga. Jag hade inte självförtr­oendet och tyckte att konkurrens­en var så hård, med andra sångare som hade mycket mer personligh­et och var bättre på att sjunga än jag. Men när jag spelade in den här låten så kände jag att jag ju faktiskt kan sjunga, säger han i en intervju med Nöjesblade­t.

Det var som sångare på de egenproduc­erade låtarna som Jonas Altberg från Halmstad slog igenom med ”Boten Anna” sommaren 2006. I dag bor han i Dubai och turnerar fortfarand­e friskt som Basshunter – framför allt i Storbritan­nien och på Irland.

 ?? Bild: Amir Mobin ?? Jonas Altberg slog igenom med ”Boten Anna”.
Bild: Amir Mobin Jonas Altberg slog igenom med ”Boten Anna”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden