Bohusläningen

Här är Pt:ns bästa tips för utegymmet

När allt fler väljer att inte gå till gymet kan träning på utegym vara ett alternativ. Bohuslänin­gen har träffat personliga tränaren Camilla Jensen som ger tips för att undvika skador och få ut så mycket av möjligt av träningen.

- Text Måns Edén manede@bohuslanin­gen.se Bild Matilda Spetz matspe@bohuslanin­gen.se

När man har semester, det är fint väder och dessutom en pågående pandemi är det lätt att dra sig från att kliva in på ett gym. Ett utegym kan då vara ett bra alternativ om man vill träna, och samtidigt passa på att vara ute i det fria.

Bohuslänin­gen stämde träff med personlige tränaren (PT:N) Camilla Jensen på det nya utegymmet vid Ramnerödss­kolan för att få tips och råd om uteträning.

– Här ute är det automatisk­t större fysiska avstånd, vilket kan vara bra just nu med tanke på smittorisk, särskilt för äldre eller för de i andra riskgruppe­r. Även handskar kan vara ytterligar­e ett skydd, säger PT Camilla Jensen.

Innan Camilla Jensen kom till Sverige arbetade hon som fastighets­mäklare i Norge. Men för att få en mäklarlice­ns som var giltig i Sverige var hon tvungen att börja plugga om igen.

– Så roligt är det inte att sälja fastighete­r, och att hjälpa andra att komma i form är fantastisk­t, säger Camilla Jensen.

Nu är hon

utbildad personlig tränare och kostrådgiv­are. Hon har drivit sin verksamhet i fyra år och är baserad i Uddevalla. Hon håller både i gruppträni­ngar och i pass med enskilda kunder på ett gym.

När det är mycket folk på gymmet kan det vara svårt att hålla avstånd, och många kunder vill gärna träna utomhus.

– Många, tyvärr, tränar ju inte så det här blir ett lätt sätt att komma igång. Det här är väldigt flexibelt på många sätt. Här kan du till exempel

ta med dig dina barn, och samtidigt passa på att vara utomhus när det är fint väder.

För den som inte styrketrän­ar regelbunde­t kan det vara bra att ha lite koll på hur man gör på ett utegym. Dels med tanke på skaderiske­n men också för att få bra resultat. Camilla Jensen har flera tips på vad man ska tänka på.

– Mitt bästa tips om det är svårt att ta sig ut är att ta med en kompis. Få med barnen, få med partnern. Ta på dig träningskl­äder. Gör det!

Mitt bästa tips om det är svårt att ta sig ut är att ta med en kompis

Camilla Jensen

personlig tränare

 ?? Bild: Matilda Spetz ?? Camilla Jensen tycker att träning på utegym är ett bra alternativ under coronapand­emin.
Bild: Matilda Spetz Camilla Jensen tycker att träning på utegym är ett bra alternativ under coronapand­emin.
 ??  ?? Det kommunala utegymmet vid Ramnerödss­kolan har en mängd olika redskap du kan använda vid styrketrän­ing med egen kroppsvikt.
Det kommunala utegymmet vid Ramnerödss­kolan har en mängd olika redskap du kan använda vid styrketrän­ing med egen kroppsvikt.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden