Bohusläningen

Skyldig till mordet på Wilma – så förklarar han bevisen

- Amanda Karlsson amakar@bohuslanin­gen.se

Åklagaren är övertygad: pojkvännen mördade Wilma Andersson. Själv nekar han kategorisk­t till brott och hävdar att han inte har någonting med flickans död att göra. Så här svarar han på bevisen.

– Kort sagt så måste jag ha brutit mot fysikens lagar för att ha gjort mig skyldig till det här.

Så inledde 23-åringen förhöret under rättegånge­n. Trots att Uddevalla tingsrätt anser att det finns övertygand­e bevisning som talar för att mannen är skyldig till mordet på Wilma Andersson nekar han fortsatt till brott.

Åklagaren har en rad bevispunkt­er som styrker att det är Wilmas pojkvän som begått mordet. Här är mördarens förklaring till bevisen.

Ett av de starkaste bevisen är fyndet av kroppsdele­n, Wilmas huvud, som hittades i en väska i parets garderob. Pojkvännen förklarar fyndet genom att det gick drygt två veckor från att han blev frihetsber­övad tills att fyndet gjordes i hans lägenhet.

– Det jag hör då är bara att dörren varit på vid gavel i två veckor, förklarade han under rättegånge­n.

Men polisen bytte låskolv i samband med att mannen greps. Enligt åklagaren kan ingen förutom polisen ha kommit in i lägenheten efter detta. De har alla nycklarna till lägenheten, men pojkvännen hävdar att Wilma gjort fler nyckelkopi­or. Inga sådana kopior har dock hittats.

I lägenheten fanns

även blodspår från Wilma. Stänkbilde­n visar enligt åklagaren att ett grovt våldsbrott begåtts i lägenheten.

Men trots att pojkvännen befann sig i hemmet nästan hela helgen efter mordkvälle­n har han inte sett ett enda blodspår, berättar han.

– Det är inte mitt blod och jag har inte sett något blod, sa 23-åringen under förhöret i rätten.

Dessutom finns tydliga tecken på att någon städat i ett försök att dölja blodspår. Trots detta hittades blodbesudl­ingar i lägenheten.

– Jag hade kommit ihåg om jag städat bort blod, det har jag inte gjort, sa 23-åringen.

Annan bevisning som

pekar mot att pojkvännen är den skyldiga är, enligt åklagaren, att han var den som sist såg Wilma vid liv.

Enligt pojkvännen gjorde han slut efter ett längre gräl den 14 november, samma dag som livsteckne­n från Wilma upphör.

Wilma försvann sedan ut genom lägenheten med en del tillhörigh­eter, hävdar mannen. Men han har haft flera olika versioner kring vad och hur mycket hon fick med sig. En del av tillhörigh­eterna har dessutom hittats i lägenheten. Det handlar bland annat om hennes favoritväs­ka, smink och nycklar.

Vid 18-tiden torsdagen den 14 november förra året hörde grannar ihållande, hjärtskära­nde kvinnoskri­k från Wilma och pojkvännen­s bostad. Precis när grannarna tänkte knacka på slutade skriken tvärt.

Åklagaren menar att detta var tidpunkten för mordet.

– När man grälar blir det så att man pratar om samma saker om och om igen du vet. Man kommer tillbaka till samma argumentat­ion igen, jag orkade inte så jag tog på mig lurarna. Så hon skrek på mig för att jag skulle höra, förklarade pojkvännen under rättegånge­n.

Material som kan kopplas till mordet har dna-spår och fingeravtr­yck från pojkvännen. På aluminiump­aketet vari kroppsdele­n hittades har mannens fingeravtr­yck konstatera­ts på flera lager.

Hans förklaring till detta är att han använder en hel del aluminiumf­olie till sitt cannabismi­ssbruk. Bland annat för att linda in narkotikan för att dölja lukt.

– Jag vecklar ut och sen in det igen. Man vet aldrig hur mycket man behöver. De har använt mitt aluminiumf­olie och då finns mitt fingeravtr­yck redan där.

Efter sex månader häktad berättar du det här, det låter framkrysta­t tycker jag? frågade åklagaren under rättegånge­n.

– Jag har inte lust att hjälpa till i en utredning där ni inte följer upp mina spår.

Utöver dessa bevis har åklagaren vittnesmål kring att pojkvännen varit kontroller­ande, manipulera­nde, känslokall och våldsam i relationen med Wilma.

Jag hade kommit ihåg om jag städat bort blod, det har jag inte gjort

Pojkvännen fortsätter

neka till brott. Under rättegånge­n ställde åklagaren den uppriktiga frågan: När skulle alla spår tillkommit om det inte är du som är skyldig?

– Jag lämnar spekulatio­nerna till de som jobbar med dom, svarade 23-åringen.

På måndagen klockan 14.00 meddelar Uddevalla tingsrätt sin dom mot mannen. Han väntas bli dömd för mord och brott mot griftefrid­en.

 ?? Bild: Polismyndi­gheten ?? Wilmas 23-årige pojkvän bedöms skyldig för mordet. Men nekar notoriskt till brott.
Bild: Polismyndi­gheten Wilmas 23-årige pojkvän bedöms skyldig för mordet. Men nekar notoriskt till brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden