Bohusläningen

25-årsfirande Bullarrutt­en ställs in

- Ordförande Crusaders motorklubb Pontus Johansson pontus.johansson@stnb.se

Årets Bullarrutt­en är inställd med anledning av coronapand­emin. Nu skjuter arrangörer­na upp 25-årsjubilee­t till nästa år.

Det var tänkt att bli ett storartat kalas när Bullarrutt­ens 25-årsjubileu­m skulle gå av stapeln den 8 augusti. Som vanligt skulle de cyklande samlas utanför Crusaders motorklubb på morgonen utklädda med sina ekipage och senare cykla tre mil genom Bullaren. Detta år skulle det bli litet extra med tävlingar och överraskni­ngar. Men coronapand­emin kom i vägen.

Nu har arrangörer­na

blåst av årets Bullarrutt och skjutit fram 25-årsjubilee­t till nästa år.

– Det är synd att det inte blir av såklart, säger Magnus Johansson, vice ordförande i Bullarens motorklubb Crusaders som är medarrangö­rer till Bullarrutt­en.

– Det är samma regler för alla och man får följa det. Vi får hoppas att den här pandemin lugnar ner sig snart, säger Martin Gustafsson, ordförande i Crusaders.

Folk håller avstånd och är mer försiktiga av sig

Vanligtvis brukar Bullarrutt­en starta vid deras klubblokal i södra Naverstad och senare avslutas med en fest där – med plats för 350 personer och förra året var det fullt. Nu avvaktar man alltså tills nästa år, precis som med motorklubb­ens traditione­lla sommarstar­tsködd.

– Det blir nog inga evenemang alls i år, säger Martin Gustafsson.

– Men vi kommer starkt igen nästa år, säger Magnus Johansson.

De två upplever

annars att Bullarebyg­den klarat sig bra från coronasmit­tan.

– Jag tror att vi ska vara glada att vi bor där vi bor. Jag har inte hört något bekräftat fall här i Bullaren. Folk håller avstånd och är mer försiktiga av sig, säger Martin Gustafsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden