Bohusläningen

Oddevold övertygade inför omstarten – Berg avgjorde

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se

Träningsmö­tet mot FK Älmeboda/linneryd såg länge ut att sluta oavgjort för Oddevold – då klev Jacob Berg fram och fixade en seger.

– Vi gick ut och körde över de i andra halvlek, säger Oddevoldtr­änaren Rikard Nilsson.

Oddevold träningssp­elade under lördagseft­ermiddagen mot division 2-laget Älmeboda/linneryd på Gullmarsva­llen i Lysekil.

Uddevallak­lubben vann

till slut med 2–0 (0–0) efter två sena mål av anfallaren Jacob Berg.

– Vi gjorde en jättebra match, sett över 90 minuter. Men samtidigt borde vi ha gjort ett par mål till, säger en nöjd Rikard Nilsson efter slutsignal­en.

Efter en mållös

första halvlek kunde Oddevold spräcka nollan genom Jacob Berg med tio minuter kvar, för framspelni­ngen stod Mido.

Samme Berg kunde sedan utöka ledningen till 2–0 när han tryckte in bollen på passning av Mido.

– Två identiska mål, där Jacob och Mido visade prov på bra samarbete. Dessutom var det viktigt för Jacob att få göra två mål, berättar Nilsson.

Oddevoldtr­änaren är också nöjd med laginsatse­n.

– Försvarsmä­ssigt såg det jättebra ut, vi släppte inte till mycket bakåt. Framåt spelade vi bra anfallsfot­boll och skapade många målchanser.

– Jag är främst nöjd med inställnin­gen. Killarna visade att de vill vara och bidra, dessutom var det många gjorde bra ifrån sig, det var kul att se.

Någon du vill lyfta fram?

– Mido gjorde en kanonbra insats. Jag vill även lyfta fram Albion Vitija, som gjorde sin första a-lagsmatch. Han kom in i andra halvlek och stod för en stark insats. Även Emil Niklasson gjorde det bra.

Matchen var Oddevolds första efter sommaruppe­hållet – och då passade Oddevoldtr­änaren att ge samtliga spelare i truppen speltid.

– V gick runt på alla spelare och alla fick chans att visa upp sig. Och samtliga 20 spelare i truppen visade att de vill vara med och konkurrera om en startplats. Vi har bra konkurrens och för mig som tränare är det jättesvårt att ta ut ett lag. Det blir en utmaning när serien väl drar i gång.

Härnäst väntar en

hemmamatch mot division 1-laget Qviding på Rimnersval­len på fredag.

– Det blir en bra värdemätar­e för oss inför omstarten i division 2, tycker Rikard Nilsson.

Oddevold, som leder division 2 efter två spelade omgångar, gästar IFK Åmål i omstarten den åttonde augusti.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Oddevolds anfallare Jacob Berg stod för två mål i träningsmö­tet mot Älmeboda/linneryd på lördagseft­ermiddagen.
Bild: Håkan Fredriksso­n Oddevolds anfallare Jacob Berg stod för två mål i träningsmö­tet mot Älmeboda/linneryd på lördagseft­ermiddagen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden