Bohusläningen

Murbeck tvingades utgå med skada

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Andreas Murbeck tvingades lämna Ljungskile SK:S bortamatch mot Umeå tidigt in i andra halvlek efter en befarad muskelskad­a i baksida lår. Nu ger mittbacken besked om sin status.

Det var i den 49:e matchminut­en som Andreas Murbeck blev liggandes på planen.

– Jag kom upp i rygg på deras spelare och i situatione­n därefter kände jag att det högg till i baksidan. Det gjorde ont och jag kunde inte fortsätta, säger han efter slutsignal­en.

Mittbacken byttes ut direkt och in kom i stället unge Teodor Wålemark. Hur allvarlig Andreas Murbecks skada är vet han inte i nuläget.

– Nej, det är för tidigt att uttala sig om det så här direkt efter matchen. Det är mycket känslor just nu. Men jag har folk runt omkring mig som får titta på det här i veckan, vi får se.

I övrigt tycker

22-åringen det var jobbigt att behöva lämna planen så tidigt.

– Man vill ju såklart vara där inne och bidra och hjälpa laget. Men sådan är fotbollen ibland, säger Murbeck i bussen på väg hem till Ljungskile.

Dessförinn­an var Murbeck nära att ge sitt Ljungskile ledningen i den första halvleken – men avslutet kunde rensas undan av hemmaförsv­aret.

LSK förlorade till

slut med 3–1 mot Umeå, som gjorde tre snabba mål inom loppet av knappa 20 minuter.

– Vi tyckte att vi hade bra kontroll på dem. Men så fick vi utvisninge­n på Linus Dahl och sedan frisparksm­ålet på det. Det är klart att det är tungt, det blev en dubbel olycka för oss och små tillfällig­heter som de fick med sig. Det är surt.

– Vi har haft marginaler­na emot oss, men jag är inte orolig. Får vi med oss marginaler­na i kommande matcher, så kommer poängen också. Och på det kommer även självförtr­oendet, säger mittbacken. Om sin egen insats säger han: – Stabilt, men inte mer än så. Närmast väntar Gais på Gamla Ullevi på onsdag.

Och målsättnin­gen är glasklar. – Vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng mot Gais, säger Murbeck.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Andreas Murbeck.
Bild: Håkan Fredriksso­n Andreas Murbeck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden