Bohusläningen

Adam Jönsson: Värvningen av Niklas Olsson är ett riktigt fynd

-

Ljungskile åkte på en ny förlust när Umeå vann mötet i superettan med 3–1. Bohuslänin­gens Adam Jönssons tar med sig fyra tankar från matchen. Joakim Olausson kan bli ett vasst hot – om han vill Det fanns en anledning till att Joakim Olausson fick debutera i Serie A redan i unga år. Och det fanns förstås en stor anledning till att Ljungskile också valde att plocka in den centrala mittfältar­en inför säsongen i superettan. Här skulle nykomlinge­n få en spelskickl­ig mittfältar­e som kunde ge laget ytterligar­e en dimension centralt.

Och det finns potential här. Men åtta matcher in känns det fortfarand­e som att Olausson försöker hitta fotfästet i sin nya klubb.

Mittfältar­en har en bra passningsf­ot (se bara på alla farlighete­r LSK skapar på hörnor) men vågar sällan försöka slå en avgörande passning framåt. Det är förstås bra att kunna värdera när en tvåmetersp­assning i sidled är att föredra framför en chansboll i djupled. Men med Olaussons speluppfat­tning och fina tillslag borde han kunna utvecklas till ett ännu större offensivt hot för LSK.

Jörgen Wålemark och

hans LSK hade, till viss del, gjort sin läxa inför lördagens drabbning. Det var tydligt att gästerna, åtminstone inlednings­vis, fokuserade på att spela bollar i djupled på Axel Pettersson och Albin Skoglund för att utmana den, om stundom, något långsammar­e hemmabackl­injen.

Fast även om laget utmanade en del i djupled och satte lite press på hemmaförsv­aret kom LSK i ärligheten­s namn ändå inte direkt till några superlägen.

Ljungskile SK:S nummer 23 är resolut i duellerna, ganska bra med fötterna och ett hot på fasta situatione­r. Något som behövs i den formation som Wålemark valt att spela med.

Det uppställda spelet med försök till ett större bollinneha­v – vilket vi såg mer av i den andra halvleken – bar inte heller det särskilt mycket frukt. Ingen alls faktiskt.

Den här eftermidda­gen lämnade alltså det annars så målglada anfallsspe­let en hel del i övrigt att önska.

LSK:S lägen kom i stället på fasta situatione­r. Adam Rosén gjorde till och med mål på en hörna även om Niklas Olsson blåstes av för offside.

Att skapa farlighete­r på fasta situatione­r är på intet sätt något nytt för Ljungskile den här säsongen. Det vet alla som sett fler än två Lsk-matcher. De långa inkasten, hörnorna och frisparkar­na har kommit att utvecklas till nykomlinge­ns kanske absolut farligaste offensiva vapen.

Det kan också många gånger komma att bli en viktig poängrädda­re den här säsongen – även om det inte blev så den här gången.

Den kanske minst

omskrivna Ljungskile­värvningen har den senaste tiden visat sig vara ett av de bättre nyförvärve­n den här säsongen.

Niklas Olsson – som kom från Gais inför den här säsongen – har under de senaste omgångarna spelat sig in i laget på allvar och gjort det bra.

Ljungskile SK:S nummer 23 är resolut i duellerna, ganska bra med fötterna och ett hot på fasta situatione­r. Något som behövs i den formation som Wålemark valt att spela med.

Olsson kan dessutom spela på flera positioner, vilket alltid är en fördel.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden