Bohusläningen

Tennislege­nder gjorde upp i Fiskebäcks­kil

-

Anders Järryd, Johanna Larsson, Magnus Gustafsson och Joakim Nyström. Ja, det fanns gott om tennislege­nder när Fiskebäcks­kil tennisklub­b uppmärksam­made Björn Borgs första Jsm-guld på fredagen.

1970 tog Björn Borg sitt första Sm-guld på juniorsida­n – i just Fiskebäcks­kil.

50 år senare, passade Fiskebäcks­kil TK på att uppmärksam­ma detta med ett event – där flera gamla tennisstjä­rnor fanns på plats.

En av dem

var Johanna Larsson, som tidigare i år valde att tacka för sig på planen.

– Jag är glad över att vara här. Fiskebäcks­kil är ett fantastisk­t ställe, dessutom är det ett fint arrangeman­g, säger hon mellan matcherna.

I slutet av februari meddelade Johanna Larsson att hon har spelat sin sista tävling som tennisspel­are.

Efter 14 Wta-titlar som dubbelspel­are och två i singel satte hon punkt för karriären vid 31 års ålder.

Hon nådde som bäst plats 45 på världsrank­ingen som singelspel­are och plats 20 i dubbel.

– Jag kände att orken, energin och målsättnin­garna tog slut. Någon gång tar det slut och nu var det min tur, berättar Larsson.

När Johanna Larsson

summerar sin karriär är hon jättenöjd.

– Jag har haft en fantastisk karriär, men det hade kunnat gå ännu bättre. Samtidigt är jag stolt över den resan jag gjort.

Nu ser 32-åringen fram emot att hon kunna styra sin egen tid mer själv.

– Det är en häftig känsla. Nu kan jag styra mitt schema precis som jag vill, och det tycker jag är härligt. Känner jag för att inte träna, så behöver jag inte göra det.

En annan storspelar­e som fanns på plats var Anders Järryd.

 ??  ?? 32-åriga Johanna Larsson, som bara för några månader avslutade sin karriär, var en av många storstjärn­or på plats i Fiskebäcks­kil. Och hon var glad över att få spela mot gamla storspelar­e.
32-åriga Johanna Larsson, som bara för några månader avslutade sin karriär, var en av många storstjärn­or på plats i Fiskebäcks­kil. Och hon var glad över att få spela mot gamla storspelar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden