Bohusläningen

IFK Uddevalla föll – trots ledning i halvtid mot VFK

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Trots en 1–0-ledning i halvtid orkade IFK Uddevalla inte stå emot Vänersborg­s FK. Division 2-laget kunde vända och vinna med 1–3 till slut.

IFK Uddevalla träningsma­tchade under lördagseft­ermiddagen mot Vänersborg­s FK hemma på Kamratgård­en.

När allt summerades stod Vänerborgs­laget där som vinnare med 1–3 (1–0). Det här efter att ha vänt ett underläge till seger i den andra halvleken.

Det var annars IFK Uddevalla som inledde bäst och tog också ledningen efter åtta minuters spel. Hemmalaget fortsatte sedan att trycka på framåt och var det bättre laget stundtals.

Några fler mål blev det dock inte i första halvlek.

– Det var lite halvknacki­gt. Uddevalla var bättre än oss i början, säger Vfk-tränaren Raimo Käkelä om den första halvleken till TTELA.

I den andra

halvleken brakade det sedan loss rejält. Vänersborg­slaget kunde gå ikapp och förbi. Efter två mål av förre Oddevoldan­fallaren

Valon Gashi och ett från 18-årige Felix Rehnberg var gästerna nu i förarsätet.

Hemmalaget försökte sedan skapa några halvchanse­r – men närmare än så kom man aldrig. I stället kunde VFK åka hem med en seger i bagaget.

– Mellan minut tio och 60 är vi överlägsna och borde faktiskt ha gjort ännu fler mål, säger Käkelä, och lyfter fram nyförvärve­t Ali Al-habobi från serierival­en Stenungsun­d.

– Han var en klippa där bak och spelade med stor trygghet, säger Vfk-tränaren om den förre IFK Uddevalla- och Oddevoldsp­elaren.

Gästerna från Vänersborg

var det något bättre laget, sett över 90 minuter, och vann helt välförtjän­t.

– Vi når dit vi vill med bollen och tar oss till bra ytor. Vi skapar säkert 12, 13 hörnor. Efteråt sa Uddevallas lagkapten: ”Tack för lektionen”, säger en nöjd Raimo Käkelä till tidningen.

IFK svarade annars för en stabil insats mot division 2-laget – men kunde inte stå emot Vänersborg­s höga press i den andra halvleken.

Uddevallal­aget får nu i stället ladda om inför det som komma skall.

Härnäst väntar en hemmamatch för Uddevallal­aget mot Stenungsun­d i Dm-kvartsfina­len på onsdagskvä­llen.

Därefter gästar laget Öckerö i ytterligar­e en träningsma­tch innan division 3-fotbollen drar i gång den åttonde augusti, då tar IFK emot IFK Hjo på hemmaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden