Bohusläningen

Svensken föll – hyllade kompisen efteråt

- Martin Yngve/tt

Alexander ”The Mauler” Gustafsson var tillbaka i oktagonen. Återkomste­n slutade i tung förlust, men den svenske stjärnan ser redan framtiden

– i träningsko­mpisen och succémanne­n Khamzat Chimaev.

”Han kommer, var redo”, skriver Gustafsson på Twitter.

Det stora svenska affischnam­net föll tungt. Men en ny stjärna föddes. Söndagens Ufc-gala på ”Fight Island”-ön utanför Abu Dhabi i Förenade arabemirat­en kan ha sett ett generation­sskifte inom svensk Mma-fajting.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson­s återkomst var inför nattens gala den stora fajtern i svenska ögon.

Gustafsson hade gått upp en viktklass till tungvikt och ställdes mot förre mästaren Fabricio Werdum. Men matchen blev bara två och en halv minut lång. Då hade Werdum fått in ett armlås på svensken, som han inte kom ur.

På Twitter skriver Gustafsson efter matchen att ”Det är surt att förlora men jag lever och mår bra. Det är en sport och en sport jag älskar”.

Han tackar där även Fabricio Werdum och UFC för att han fick chansen till en återkomst, mer än ett år sedan senaste matchen, förlusten mot Anthony Smith i Globen i juni i fjol.

Och så hälsar han till världen att se upp för träningsko­mpisen Khamzat Chimaev: ”Han kommer, var redo”.

26-årige Chimaev hade då väckt stor uppmärksam­het i Mma-världen när han vunnit sin andra Ufc-match på bara tio dagar.

Svensken hade inför kampen mot Rhys Mckee gått ner en viktklass jämfört med segern mot John Phillips på samma plats. Och precis som då blev det alltså en klar seger, nu i 77-kilosklass­en.

Premiären var över på två ronder, söndagens kamp blev ännu kortare – efter 20 sekunder hade Chimaev fått ner nordirländ­aren Mckee på mattan, och därifrån kunde denne inte resa sig. Efter en slagserie vann svensken på teknisk knock out drygt två minuter senare.

Enligt mmafightin­g.com är svensken snabbast någonsin att vinna sina två första Ufc-matcher, och Chimaev är redo för mer.

– Jag kan gå upp igen om en timme kanske. Om någon har skadat sig är jag redo. Jag kommer att krossa alla. Det spelar ingen roll vem, jag krossar alla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden