Bohusläningen

Victor Leksell: ”Min hjärna hänger inte riktigt med”

-

På knappa tre år har Victor Leksell gått från covers på Instagram till att slå låtrekord. Hans hit ”Svag” är nu den mest strömmade låten på svenska någonsin.

– Det känns overkligt, säger den 23-åriga artisten om framgången.

När Victor Leksell släppte singeln ”Svag” i januari i år hade han ingen aning om att den skulle bli listetta i både Sverige och Norge. Det enda han visste var att han aldrig hade känt så starkt för en egen låt förut – och att till och med hans farföräldr­ar tyckte om den.

– Den träffar rätt på så många punkter, säger han.

Jag vill att folk ska tro på det jag sjunger

Victor Leksell har

förstått att låten är populär – siffrorna har rasslat in i mobilen – men eftersom han på grund av pandemin har tillbringa­t större delen av året hemma i pojkrummet i Torslanda har han inte riktigt kunnat greppa hur det har gått till. Nu har ”Svag” gått om Daniel Adams-rays ”Gubben i lådan” som Spotifys mest strömmade låt på svenska någonsin. Att den på bara ett halvår har spelats mer än flera av hans barndoms favoritlåt­ar, av bland andra Veronica Maggio och Laleh, är svårt att ta in, säger Victor Leksell.

– Allt har blivit så stort så snabbt att jag ibland kan känna att min hjärna inte riktigt hänger med. Men jag blir mer och mer trygg i det jag vill göra och står för.

”Svag” handlar om den andnödskän­sla som kan uppstå när man befinner sig i samma rum som den man är förälskad i. En känsla som de allra flesta kan känna igen sig i, tror Victor Leksell.

– Jag vill att folk ska tro på det jag sjunger, fortsätter han. Min största

 ??  ?? ”Jag vill att folk ska tro på det jag sjunger”, säger Victor Leksell.
”Jag vill att folk ska tro på det jag sjunger”, säger Victor Leksell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden