Bohusläningen

Fakta: Victor Leksell

- Matilda Källén TT

mardröm är att jag ska titta tillbaka och tänka: ”Varför sjunger jag det här? Jag menar inte ens det här”.

Förutom kärlek berör ”Svag” också förväntnin­gar på män: ”Visa dem hur stark du är / Låt dem aldrig se dig fälla tårar”.

– Hela uppväxten har den generella bilden varit att grabbar ska vara tuffa och hålla på med sport. Därför är det så jäkla skönt att jag nu får göra det jag själv tycker om, och faktiskt jobba med det.

Vägen dit var

inte spikrak. Det tog tid innan Victor Leksell vågade sjunga inför andra. Men efter att han väl tagit steget gick allting fort. Han deltog i ”Idol” 2017, spelade in singeln ”Vart du sover” året därpå, och har nu både släppt debutalbum och slagit låtrekord. Att sjunga, också live, känns inte längre som en utmaning – tvärtom.

– Nu ser jag många som vågar sjunga på grund av mina låtar, och det känns så jäkla fint.

Utan inbokade konserter har Victor Leksells sommar mest bestått av häng med familjen, flickvänne­n och kompisarna. Debutalbum­et är släppt, ”Svag” spelas vidare. Nu väntar nästa kapitel. Frågan är bara vad det kommer att bestå av.

– Det här är första gången som jag har möjlighet att experiment­era, andas och fundera på vad jag vill göra. Jag har fortfarand­e inte riktigt tagit reda på det, säger han.

Men han är inte särskilt oroad, utan konstatera­r att ”det som händer händer”. Det viktiga är att han får fortsätta göra musik.

– Jag har verkligen hittat det jag brinner för.

23 år.

I Torslanda utanför Göteborg.

Mamma, pappa, bror och katten Nisse.

Kom på en trettonde plats i ”Idol” 2017. Släppte debutsinge­ln ”Vart du sover” året därpå. Har sedan dess släppt ett flertal hyllade singlar och samarbeten, bland annat ”Tappat”, ”Klär av dig” och ”Bra för dig” med Estraden. Debutalbum­et ”Fånga mig när jag faller” kom i juni i år.

Singeln ”Svag”, som släpptes i januari, är Spotifys mest strömmade låt på svenska, med över 74 miljoner spelningar och en förstaplac­ering på både svenska och norska singeltopp­en. Spelar i ”Allsång på Skansen” 4/8.

Bakgrund: Aktuell:

 ?? Bild: Pressbild ??
Bild: Pressbild

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden