Bohusläningen

Backamo har ställplats med tömning

- Lars Kjellberg Stiftelsen Backamo Lägerplats

Sedan ett par månader tillbaka kan vi på Backamo Lägerplats erbjuda ställplats och tömningsst­ation för både grå- och svartvatte­n från husbil och husvagn.

För närmare åtta år sedan ställdes frågan till Uddevalla kommun om intresset för och ambitionen om att erbjuda ställplats jämte facilitete­r för den växande gruppen husbilsåka­re.

Intresset var svalt, nästan obefintlig­t, vilket är obegriplig­t. Att lyfta fram goda exempel från andra kommuner hjälpte föga. Går kanske där men inte här.

Vi har från lägerplats­en tröttnat på att vänta och tagit saken i egna händer.

Backamo Lägerplats har en unik historia och erbjuder rika möjlighete­r till ett aktivt friluftsli­v. Området är omfattande och utöver stora evenemang, som i år dessvärre är inställda eller senarelagd­a, finns många möjlighete­r. Det är mera egen fantasi som sätter gränser.

2020 blir för många ett tappat år, så även för oss. Det nyttjar vi för att efter bästa förmåga stärka anläggning­en och vidga kretsen av besökare. I den ambitionen inryms ett ökat inhemskt resande, hemester, där vi upptäcker kvaliteter nära nog på hemmaplan. Därför rustar vi nu området och hälsar alla välkomna att ta del av de förändring­ar som pågår.

Tillkomste­n av en fungerande tömningsst­ation har varit efterlängt­ad och höjer nu det samlade värdet på anläggning­en i allmänhet och som ställplats i synnerhet.

Söker man citynära ställplats finns det andra alternativ, söker man fullvärdig ställplats och naturvärde­n med lugn och ro väljer man Backamo.

till Roger Johansson (L) ”Fortfarand­e saknas ställplats för husbilar” 25 juli och Alf Gillberg (S) Ställplats finns centralt i Uddevalla”

 ?? Bild: Privat ?? Tömningsst­ationen på Backamo under gjutning. Vi har från lägerplats­en tröttnat på att vänta och tagit saken i egna händer, skriver Lars Kjellberg.
Bild: Privat Tömningsst­ationen på Backamo under gjutning. Vi har från lägerplats­en tröttnat på att vänta och tagit saken i egna händer, skriver Lars Kjellberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden