Bohusläningen

Nya polischefe­r tillträder i höst

- Joachim Flodin joachim.flodin@ttela.se 0520-42 26 04

Det blir nya chefer för såväl lokalpolis­område Västra som Östra Fyrbodal under hösten.

Orsaken till att det blir nya chefer är att Rickard Fremark lämnar som lokalpolis­områdesche­f för Östra Fyrbodal, som omfattar Lilla Edet, Trollhätta­n, Vänersborg och i stort sett hela Dalsland.

Han efterträds den 1 september av den biträdande chefen Jenny Wester.

Rickard Fremark blir då ny chef för Västra Fyrbodal som omfattar norra Bohuslän och Färgelanda.

– Det uppstod en ledig tjänst efter en pensionsav­gång i Västra Fyrbodal. Det är i princip samma tjänst som jag har idag, säger Rickard Fremark.

Han bor

iMunkedal och arbetat i som polischef i Bohuslän tidigare, innan den stora omorganisa­tionen. Därför passar flytten av polisområd­e bra.

– Även tidigare har det funnits möjlighet att söka mig tillbaka men jag har trivts väldigt bra i Östra Fyrbodal. Nu känns det ändå bra att byta tjänst efter fem och ett halvt år, säger Rickard Fremark.

Efter polismyndi­ghetens omorganisa­tion 2015 har Rickard Fremark byggt upp organisati­onen i lokalpolis­området som omfattar ett vidsträckt geografisk­t område.

– Det är ett Sverige i miniatyr då det är välbefolka­t i söder och glesbygd i norr. Vi har utsatta områden där särskilda poliser arbetar och vi har ett bra samarbete med exempelvis kommuner och bostadsbol­ag. Den problemati­ken har vi inte i Dalsland med där finns en annan upplevd otrygghet genom att de tycker att polisen inte kan komma.

Rickard Fremark menar

att det är ett bra område att arbeta i som polis genom att det finns såväl landsbygd som storstad.

– Du blir väldigt allround som polis när man arbetar i ett sådant här område.

Jenny Wester har arbetat som biträdande lokalpolis­områdesche­f i två år. Tidigare har hon bland annat varit trafikpoli­schef för region Väst.

Du blir väldigt allround som polis när man arbetar i ett sådant här område

 ?? Bild: Pasi Hakopuro ?? Rickard Fremark blir chef i Östra Fyrbodal i stället för Västra Fyrbodal den 1 september. Jenny Wester är idag biträdande lokalpolis­områdesche­f Östra Fyrbodal.
Bild: Pasi Hakopuro Rickard Fremark blir chef i Östra Fyrbodal i stället för Västra Fyrbodal den 1 september. Jenny Wester är idag biträdande lokalpolis­områdesche­f Östra Fyrbodal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden