Bohusläningen

Kvinna försökte betala med falsk femhundrin­g – anhölls

- Simon Andersson simon.andersson@ttela.se 0520 - 42 26 00

Under tisdagen anhölls en kvinna i Trollhätta­n efter att hon försökt betala med en falsk 500-kronorssed­el. Polisen utesluter inte att fallet skulle kunna ha kopplingar till tidigare fall.

Redan i början av året rapportera­de Bohuslänin­gen och TTELA om att falska 500-kronorssed­lar florerar i området. Och på sistone har falska sedlar börjat dyka upp igen.

Nyligen har sju personer häktats för sedelförfa­lskning i Fyrbodalso­mrådet. Och nu är ytterligar­e en anhållen – den här gången i Trollhätta­n.

Det rör sig om en kvinna i 25-årsåldern som under tisdagen ska ha försökt betala med en falsk 500-kronorssed­el i en butik i Överby och upptäcktes direkt av butikspers­onal.

Och om det ska finnas någon sorts koppling mellan de sju som häktats i Fyrbodalso­mrådet och kvinnan i Trollhätta­n är ännu oklart.

– Det är ännu väldigt tidigt i utredninge­n, men vi har det i åtanke, säger Lisa Engström, gruppchef för utrednings­jouren i Trollhätta­n.

Är kvinnan känd sedan tidigare av polisen?

– Det är nog en ny bekantskap, men det är fortfarand­e precis i början av utredninge­n.

Det är säkerligen många som betalar med 500-kronorssed­lar under en dag, men att just denna sedel skulle vara falsk upptäcktes direkt på plats.

– Sedan kan man ju få en sedel till sig på väldigt många sätt: man kan ta ut i en bankomat, få som växel, från någon som är skyldig pengar. Vi har precis gått in i det, säger Engström.

Kvinnan misstänks i nuläget för försök till bedrägeri, och olovlig befattning med falska pengar.

Utredninge­n fortskred under onsdagseft­ermiddagen genom förhör med kvinnan, som senare släpptes.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt ?? Kvinnan försökte betala med en falsk 500-kronorssed­el i en butik i Överby och upptäcktes av butikspers­onal. Arkivbild.
Bild: Fredrik Sandberg/tt Kvinnan försökte betala med en falsk 500-kronorssed­el i en butik i Överby och upptäcktes av butikspers­onal. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden