Bohusläningen

Nya bostäder ska locka fler att flytta till Väjern

- Mäklare Ingvar Spetsmark is@bohuslanin­gen.se 0703-444215

Det är mer än 30 år sedan det byggdes nya bostäder i Väjern i Sotenäs kommun senast. Men nu blir det ändring på det. Inom kort inleds en satsning på att bygga 17 nya bostadsrät­ter i olika storlekar och det finns planer på att utveckla området ytterligar­e.

– Intresset är stort för de här nya bostäderna och det finns bara en ledig lägenhet kvar. Det är många yngre personer som köpt bostad och 75 procent av köparna bor i Sotenäs kommun året runt, säger Alexander Gergils, mäklare på Fastighets­byrån i Kungshamn.

Det är cirka

30 år sedan det senast byggdes nya bostäder i Väjern och då var det kommunala bostadsbol­aget Sotenäsbos­täder som byggde flertalet bostäder. Den här gången är det tre lokala företagare, nämligen Bengt Svanhill, Bengt Gunnarsson och Joel Oresten som står bakom projektet. Svanhill Bygg står för själva byggnation­en som kallas för Lindalskog­en.

– Bygget inleds redan den här månaden och det blir inflyttnin­g i juni nästa år, säger Alexander Gergils.

Det som kommer att byggas är 17 bostadsrät­ter med en storlek

Bygget inleds redan den här månaden och det blir inflyttnin­g i juni nästa år

på mellan 54 och 81 kvadratmet­er. Flertalet lägenheter kommer att få havsutsikt och prislappen hamnar på mellan 1,5 och 2,6 miljoner. Området ligger cirka 450 meter från havet.

– Det är en relativt bra prisnivå på de här lägenheter­na med tanke på läget.

Gällande detaljplan över

området antogs för två år sedan med syftet att göra det möjligt för Väjerns samhälle att växa. Bebyggelse­n kommer att placeras i ett stråk längs med den västra bergssidan i anslutning till den äldre delen av Väjerns samhälle. De bostäder som ska byggas nu är en del i en större lokal satsning.

– Det finns möjlighete­r att bygga ytterligar­e bostadsrät­ter i en andra etapp i det här området, säger Alexander Gergils.

Den som vill har också möjlighet att bygga ett nytt hus i den här delen av Sotenäs kommun. Det är något som detaljplan­en tillåter. En annan bit i projektet handlar nämligen om att sälja 15 nya tomter. Priset på varje tomt är cirka 1,8 miljoner. Till detta tillkommer kostnader för va-anslutning och för själva huset.

– Jag gissar att totalkostn­aden för ett nytt hus kommer att hamna på cirka 5, 5 miljoner, säger Alexander Gergils.

I nuläget har åtta av 15 tomter sålts.

 ?? Bild: Fastighets­byrån ?? I slutet av den här månaden inleds arbetet med att bygga nya bostäder i Väjern i Sotenäs kommun.
Bild: Fastighets­byrån I slutet av den här månaden inleds arbetet med att bygga nya bostäder i Väjern i Sotenäs kommun.
 ?? Bild: Privat ?? Mäklaren Alexander Gergils får nu sälja nya bostäder i Väjern för första gången på 30 år.
Bild: Privat Mäklaren Alexander Gergils får nu sälja nya bostäder i Väjern för första gången på 30 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden