Bohusläningen

14 års fängelse för grov barnvåldtä­kt

- Josefin Silverberg/tt

En man i 45-årsåldern döms av Södertörns tingsrätt till 14 års fängelse för att ha våldtagit två barn under flera års tid. Mannen har enligt rätten visat stor hänsynslös­het mot offren under den tid övergreppe­n pågått.

Brotten mot de två barnen ska ha pågått under många år och omfattning­en så stor att mannen inte kunnat redogöra för exakt hur många tillfällen det rör sig om. Hans uppskattni­ng är att det rör sig om två till tre gånger i månaden för ett av offren och tre till fyra gånger i månaden med det andra barnet.

Offren var mellan elva till fjorton år när de utsattes. Deras redogörels­er gör gällande är att det i perioder har handlat om dagliga övergrepp från mannen.

Mannen har

erkänt brott och Södertörns tingsrätt skriver i domen att han visat stor hänsynslös­het mot offren, därför måste påföljden bli ett långvarigt fängelsest­raff. Bevisninge­n har bestått av beslagtagn­a foton och filmer tillsamman­s med målsägande­nas vittnesmål.

Mannen döms förutom för grov våldtäkt mot barn även för grovt utnyttjand­e av barn för sexuell posering och grovt barnpornog­rafibrott. Han ska enligt den läkarunder­sökning som gjorts inte ha lidigt av någon allvarlig psykiskt störning varken vid gärningsti­llfällena eller när han undersökte­s. Han har suttit frihetsber­övad sedan 17 februari, och dom meddelades av tingsrätte­n 30 juli.

Utöver fängelsest­raffet döms mannen också till att betala skadestånd till de målsägande på 550 000 kronor respektive 715 000 kronor.

 ?? Foto: Noella Johansson/tt ?? En man i 45-årsåldern har dömts till 14 års fängelse för grova våldtäkter mot barn.
Foto: Noella Johansson/tt En man i 45-årsåldern har dömts till 14 års fängelse för grova våldtäkter mot barn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden