Bohusläningen

Lundqvists Rangers ute ur slutspelet

- David Hjorter/tt Susanna Persson Öste/tt

Kungen av New York, Henrik Lundqvist, tvingades se på från bänken när hans Rangers besegrades av Carolina med 1–4. Därmed är laget utslaget och får inte spela åttondelsf­inal i Stanley Cup.

Carolina blev det första laget att ta sig vidare från playoff till åttondelsf­inal i årets specialutf­ormade Stanley Cup-slutspel i ishockey. Tre raka segrar, i en matchserie i bäst av fem, mot New York Rangers banade vägen.

Den svenske veteranmål­vakten Henrik Lundqvist fick chansen i de första två förlustmat­cherna, 2–3 och 1–4. Men när Rangers var piskat att vinna för att ha en chans att ta sig vidare i slutspelet var den ryske förstemålv­akten Igor Sjestjorki­n tillbaka i den tredje matchen.

Sjestjorki­n gjorde sitt bästa och Rangers höll ställninga­rna i början av matchen. Efter ett ledningsmå­l för New York-laget i den andra perioden var det dock ännu en gång Carolina som tog över. Ställninge­n 1–1 i den andra perioden förvandlad­es till slut till 1–4 för Rangers.

Förlusten kan ha inneburit ett definitivt slut för Rangersstj­ärnans era. Han har visserlige­n ett år kvar på kontraktet, men den gångna vintern – där 38-åringen under en period har varit tredjevale­t – har startat spekulatio­ner om att han kanske blir utköpt av klubben som de senaste säsongerna konsekvent föryngrat laget steg för steg.

– Ett fulländat proffs. En otrolig människa, otrolig vinnarskal­le, den typ av kille som man vill vara i skyttegrav­en med. Han vill vinna mer än någon jag någonsin har träffat. Det har varit en fantastisk ära och glädje att få lära känna honom som person och som lagkamrat. Jag har den största respekten för ”Hank”, säger Rangers Chris Kreider med eftertryck på presskonfe­rensen efter matchen.

Matchen innebar också slutet för Lundqvists hisnande svit på 129 slutspelsm­atcher i Rangers mål. Svenskens slutspelss­vit är enligt nhl.com den tredje längsta i Nhl-historien för en målvakt som har spelat för ett och samma lag.

?? Bild: Frank Gunn ?? Henrik Lundqvist och hans New York Rangers är ute ur Stanley Cup-slutspelet.
Bild: Frank Gunn Henrik Lundqvist och hans New York Rangers är ute ur Stanley Cup-slutspelet.