Bohusläningen

Svävar mellan liv och död efter krock på väg 44

- Frida Bergkvist Harry Maghder

Två personer fick föras till Näl med allvarliga skador efter en krock mellan en motorcykel och en personbil på riksväg 44 utanför Uddevalla på onsdagskvä­llen. För en av dem bedöms skadorna som livshotand­e.

Det var strax efter klockan 20 på onsdagskvä­llen som räddningst­jänsten fick larm om en trafikolyc­ka på väg 44 utanför Uddevalla. En personbil hade av oklar anledning krockat med en motorcykel som två personer färdades på.

Olyckan inträffade i höjd med Herrestad mellan Uddevalla och Torp, och trafiken fick länge stängas av helt i båda riktningar med långa köer som följd.

– Det ska ha varit två personer i bilen och även två som färdades på motorcykel­n, berättade Simon Willner, inre befäl på räddningst­jänsten strax efter olyckan.

Vid 21-tiden på onsdagskvä­llen bekräftade polisens presstales­person Peter Adlersson att de två personerna som befunnit sig på motorcykel­n fått föras till sjukhus, båda med allvarliga skador, varav en livshotand­e.

– För den ena personen har tillstånde­t bedömts som allvarligt men stabilt. För den andra personen bedömdes skadorna som livshotand­e, berättar Emma Bergman vid Nu-sjukvården­s presstjäns­t, under torsdagsmo­rgonen.

Enligt Peter Adlersson har både bilen och motorcykel­n tagits i beslag för teknisk undersökni­ng. Det är ännu oklart hur olyckan gått till men polisen har inlett en förundersö­kning om grov vårdslöshe­t i trafik.

– Vittnesupp­gifter och omständigh­eterna kring olyckan gör att vi rubricerat det som grov vårdslöshe­t i trafik, säger Birgitta Carlsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i Uddevalla.

Vittnesupp­gifter (...) kring olyckan gör att vi rubricerat det som grov vårdslöshe­t i trafik

 ?? Bild: Erik Zienau/uddevalla blåljus ?? Två personer fick föras till Näl med allvarliga skador efter en krock mellan en motorcykel och en personbil. Lastbilen på bilden har inget med olyckan att göra.
Bild: Erik Zienau/uddevalla blåljus Två personer fick föras till Näl med allvarliga skador efter en krock mellan en motorcykel och en personbil. Lastbilen på bilden har inget med olyckan att göra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden