Bohusläningen

Två män häktade efter knivrån – händelsen fastnade på film

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 0522-99234

Som Bohuslänin­gen tidigare rapportera­t greps två män sent under lördagen misstänkta för att ha rånat en person i Uddevalla. Nu har båda häktats på sannolika skäl för rån och övergrepp i rättssak.

Det var vid halv tolv på lördagskvä­llen som polisen larmades efter att en person hade blivit rånad på Kasenabbev­ägen i Uddevalla.

Drygt en timme senare kunde två män, en i 40-årsåldern och den andre i 25-årsåldern, gripas i en bil i närheten till brottsplat­sen.

– Det finns flera vittnen och en mobilfilm från händelsen. Målsägande blev av med mobiltelef­on samt plånbok med kontanter i, säger åklagare Tomas Engman.

Han berättar vidare att ”visst gods” påträffade­s av polisen i närheten av gripandet.

Båda misstänkta har

flera domar bakom sig. Den äldre är bland annat dömd för rån och vapenbrott vid tidigare tillfällen.

Mannen i 25-årsåldern är tidigare dömd för bland annat stöld och försök till stöld.

Männen nekar till brott men häktades vid Uddevalla tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för rån och övergrepp i rättssak.

Varför misstänks de för övergrepp i rättssak?

– Det handlar om saker som jag påstår har uttalats av gärningsmä­nnen efter rånet.

Har de misstänkta någon relation till offret?

– Det är något som fortfarand­e utreds men det är inte totala främlingar för varandra vad jag förstått, berättar Tomas Engman.

Åtal ska väckas senast 18 augusti.

 ?? Bild: Edvin Bergström ?? Två män misstänks ha knivrånat en person i Uddevalla. Enligt åklagare Tomas Engman finns det flera vittnen och mobiltelef­on från händelsen.
Bild: Edvin Bergström Två män misstänks ha knivrånat en person i Uddevalla. Enligt åklagare Tomas Engman finns det flera vittnen och mobiltelef­on från händelsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden