Bohusläningen

Sylvia Vrethammar: ”Ett äventyr jag aldrig varit med om”

-

Det är exakt tio år sedan Sylvia Vrethammar fyllde 65 år. Födelseåre­t till ära tog hon sig ett snack med Bohuslänin­gen om sitt liv på scen – som inte är något hon tagit för givet.

– Inget är gratis. Jag har alltid varit noga med att ta tillvara på det jag har fått, och att inte ta något för givet, sa hon i en intervju 2010.

Sylvia Vrethammar föddes i Uddevalla. Sedan dess har hon haft en lång karriär med både egna tv-shower, sålt miljoner skivor och till och med fått en plats i Guinness Rekordbok. 2012 medverkade hon dessutom i tv-programmet ”Så mycket bättre”.

– Det var otroligt spännande att se Magnus Uggla och Olle Ljungström framföra mina låtar, sa hon då i en intervju med Bohuslänin­gen.

Hon medger att det blev ett äventyr som minst sagt släppte fram känslor.

– Det blev ett äventyr jag aldrig tidigare har varit med om. En del av artisterna kände jag inte alls till. Men när vi satte igång och pratade var det som om det inte fanns några kameror runt bordet. Vi släppte fram känslor och gav informatio­n som man nog aldrig fått se tidigare.

På frågan om hon var nöjd efter programmet svarade artisten:

– Det vet jag ju inte för jag har inte sett det ännu. Men det finns saker som hände som är väldigt roliga. Det ska bli jättespänn­ande att titta på. Jag sjunger med Darin till exempel, när skulle jag ha gjort det annars?

Förra året firade artistlege­ndaren Sylvia Vrethammar 50 år som sångare och artist. Och fler år lär det bli.

 ?? Bild: Mick Anderson ?? Sylvia Vrethammar, 2010.
Bild: Mick Anderson Sylvia Vrethammar, 2010.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden