Bohusläningen

Thomas Stenström: ”Nu gäller det att förtjäna stipendiet”

-

I en intervju med Bohuslänin­gen från 2010, två år innan artisten Thomas Stenström från Uddevalla släppte sitt första album, var han först ut att spela på Trädgår’n i Uddevalla. Då hade han precis tilldelats Ted Gärdestads­tipendiet på 100 000 kronor och skulle spela sina egna låtar för första gången i hemstaden.

– Det ska bli roligt att spela mina egna låtar för första gången i Uddevalla, sa han.

När Bohuslänin­gen träffar honom på Trädgår’n 2010 är han just hemkommen från Stockholm där han varit för att ragga spelningar.

– Nu är planen att spela live så mycket som möjligt och att fortsätta spela in låtar. Det är nu det gäller att verkligen förtjäna stipendiet.

Prissumman skulle enligt artisten själv enbart gå till musiken, och inte till något annat.

– Jag kommer inte att festa upp dem! Nu är det bara musik som gäller och pengarna kommer jag att lägga på studier och studiotid.

På frågan om att släppa album svarade en då 22 år gammal Stenström lite kryptiskt:

– Jag kan väl säga så här: det bubblar lite. Definitivt bubblar det mer nu sedan jag fått stipendiet men just nu handlar det mest om att sprida min musik till så många som möjligt.

Efter sin jazzutbild­ning i Helsingbor­g skulle han helt enkelt satsa fullt ut på karriären som musiker, vilket blev riktigt lyckat. Totalt har Uddevallas­onen släppt fyra album och både P3-guld och grammisnom­inerats. Han verkar med det sagt inte ha festat upp stipendiep­engarna 2010.

 ?? Bild: Per Landén ?? Thomas Stenström, 2010.
Bild: Per Landén Thomas Stenström, 2010.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden