Bohusläningen

Bredden avgörande när Oddevold tar fart mot ettan

- Sean O’brien seaobr@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Oddevold har inlett serien strålande och har två raka segrar med sig sedan uppehållet. Nu vill Rikard Nilsson fortsätta på samma inslagna bana.

– Vi behöver nog vinna 9-10 matcher minst för att vara med där uppe, säger Oddevoldtr­änaren.

Det smällde på ordentligt i regnet uppe på Rimnersval­lens B-plan under onsdagskvä­llen. Då gjorde IK Oddevold en av sina sista träningar innan division två Norra Götaland återigen drar igång igen.

Oddevolds tränare Rikard Nilsson var nöjd med intensitet­en på plan.

– Vi försökte hålla det snabbt och försökte få upp aggressivi­teten. Det tycker jag att vi lyckades med. Det är så det ska vara. En timmas träning med högt tempo, säger han.

På lördag åker klubben upp till Dalsland och möter IFK Åmål, som har inlett serien med en vinst och en förlust. Nilsson vågar inte spekulera för mycket om motståndar­na, trots att han har försökt scouta motståndar­laget så gott det går.

– Jag har sett dem ett par gånger. Nu ryktas det att de har värvat in fem nya spelare, så de är väldigt svåranalys­erade. Men de har många spelare med bra kvalitéer men kanske lite mindre struktur.

En sak om IFK Åmål är dock Oddevoldtr­änaren helt säker på.

– De har en bedrövlig plan. Den är både hård och torr.

Under onsdagen deltog majoritete­n av truppen på träningen. Men vid sidan av stod Oscar Iglicar och Jacob Berg och bollade med varandra. En försiktigh­etsåtgärd, menar tränaren.

– Berg har fått någon låsning i ryggen, så han tar det försiktigt. Iglicar hade väl egentligen kunnat träna men nu gör han inte det. Hade det varit match hade han spelat. Båda är väldigt aktuella till på lördag.

Jonathan Gustavsson saknades

också under träningen men kommer att vara tillbaka på lördag. Sedan tidigare är också Andreas Schmidt borta med en långtidssk­ada.

Filip Schöön tvingades avbryta träningen efter en smäll på armbågen.

– Det ska nog inte vara någon fara med Schöön, sa lagledaren Ronny Albinsson från sidlinjen.

Oddevold ramlade som bekant ur division ett förra året. I år har de inlett serien med två raka segrar och ses som några av favoritern­a till att vinna. Att vara jagad är ingenting Rikard Nilsson har någonting emot.

– Hellre bli jagad än att vara den som jagar, säger han.

Han håller med om att klubben kan ses som favoriter och pekar på truppens bredd som en av de största faktorerna till det.

– Vi har 20 man där alla är bra division två-spelare, och det är elva som ska spela. Andra lag kanske har 11-12 som är bra för divisionen, sedan håller resten lite lägre kvalitet, här har vi inte det.

Nästan så att du är besviken över att ni bara ska spela elva matcher med tanke på bredden?

– Jag hade hellre spelat 40 matcher. Då hade jag nästan kunnat garantera att vi hade vunnit. Vilka blir era tuffaste motståndar­e?

– Stenungsun­d, Sävedalen och Grebbestad skulle jag vilja lyfta fram. Sävedalen är ett fantastisk­t lag som spelar fin fotboll. Stenungsun­d har kvalitet på väldigt många positioner. Grebbestad är alltid Grebbestad, dem är jobbiga att möta och har många mycket spets.

 ?? Bild: Nemanja Kazic ?? Tränaren Rikard Nilsson är laddad inför omstarten av division 2-fotbollen. Oddevold spelar på lördag borta mot IFK Åmål.
Bild: Nemanja Kazic Tränaren Rikard Nilsson är laddad inför omstarten av division 2-fotbollen. Oddevold spelar på lördag borta mot IFK Åmål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden