Bohusläningen

Högsäter tog nya poäng efter sen kvittering

-

Högsäter såg länge ut att bli utan poäng i matchen mot IFK Strömstad. Men efter en intensiv press på slutet kunde seriefavor­iten knipa en poäng.

Svårspelat, tätt och stundtals riktigt grinigt på Strömsvall­en regntunga gräsplan. Spelarna i IFK Strömstad och Högsäter lade inte fingrarna emellan när lagen delade på poängen i den andra omgången i division 4 Bohuslän Dalsland.

– Jag tycker att båda lagen är värda en poäng, säger Ifk-anfallaren Joshua Öster som gjorde ett av målen i mötet som slutade 2–2.

Strömstad, som spelade 3–3 i förra omgången mot Viken, saknade bland annat lagets målspruta

David Olsson (sjukdom/skada).

Men även gästerna tappade offensiv kraft utan avstängde Marcus Knutsen – två mål i 4–0-segern mot Håfreström.

– Det är klart att vi saknar David. Han blir borta i alla fall en vecka, säger Strömstads­tränaren Per-erik Norlin.

Hemmalaget inledde matchen svagt. Strömstads trebacksli­nje låg i början för högt upp i planen, blev långa genom lagdelarna och spelade emellanåt med hög risk.

I sjunde minuten

kom baklängesm­ålet. Inlägg från vänsterkan­ten. Ifk-försvaret försökte rensa, men Högsäters kapten Jonas Hansson fick sista ordet.

– Första tio minuterna var vi riktigt illa ute, säger Per-erik Norlin som tidigare tränat Högsäter i fyra säsonger.

Trots den svajiga starten repade sig IFK. I 13:e minuten kvitterade Joshua Öster med en läcker placering intill bortre stolpen. Framspelni­ngen från högerkante­n av Dony Luis Ruiz Uriarte var minst lika fin.

I Högsäter-anfallet fanns nyttige och smarte Fredrik Söderqvist. Med rutin från bland annat spel i FC Trollhätta­n och Oddevold agerade han uppspelspu­nkt och djupledslö­pare.

Gästerna sökte vägar fram på Strömstads kanter. Vid flera tillfällen var man också mycket nära att rinna igenom om det inte vore för Erik Barkengren­s spelförstå­else och brytningss­pel.

Första tio minuterna var vi riktigt illa ute

Strömstads­tränare, som tidigare tränat Högsäter i fyra säsonger

I 30:e minuten var Högsäter mycket nära 2–1. Hemmalaget, som gärna ville ställa motståndar­na i offside, kom helt fel i taktiken. Fredrik Söderqvist­s chipp var på väg mot bortre krysset, men Martin Hanssons räddning var spektakulä­r.

– Det är klass på den räddningen,

 ??  ?? Högsäters Fredrik Söderqvist var ett ständigt hot mot IFK Strömstads backlinje.
Högsäters Fredrik Söderqvist var ett ständigt hot mot IFK Strömstads backlinje.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden