Bohusläningen

IFK Uddevalla satsar ungt inför omstarten i trean

- Sean O’brien seaobr@bohuslanin­gen.se 0522-99200

IFK Uddevalla gör sig redo för säsongspre­miär i division 3 på lördag. Trots en ung trupp tror tränare Agim Kastrati att laget kan ta stora kliv i år.

– Får vi en bra start blir vi farliga, säger han.

I helgen gör IFK Uddevalla till slut premiär i division tre.

På lördagen tar laget emot IFK Hjo hemma på Kamratgård­en. Enligt tränaren Agim Kastrati har laget tränat på bra under uppehållet.

– Vi har hållit i gång sedan många veckor tillbaka. Truppen känns helt okej, äntligen ska vi få dra igång, säger Kastrati.

Just nu är truppen näst intill fulltalig. Anfallaren Shkelqim Nuhiji är osäker för spel efter att ha åkt på en skada i förlusten mot Stenungsun­d i DM i lördags.

– Han har lite skavanker. Sedan har Achmad Shikani en stukning i foten sedan tidigare. Annars är vi fulltaliga och redo för hemmapremi­är.

Eftersom att årets säsong drog i gång så pass sent innebär det att division tre kommer halveras och endast omfatta enkelmöten.

Till skillnad från

många andra i de lägre divisioner­na är Kastrati ganska nöjd med upplägget.

– På ett sätt är jag tacksam då vi har en väldigt tunn trupp. Jag har inte privilegie­rna att ha en trupp på 19 man. Får jag två, tre avstängnin­gar eller skador blir det tufft för oss.

Samtidigt tillägger han hur viktig varje match blir i och med att det bara är elva omgångar av årets serie.

– Det blir svårt när det bara är elva matcher. Vi går in med målsättnin­gen att spela varje match som en final, så får vi se hur långt det räcker.

IFK Uddevalla går

in i årets säsong med en väldigt ung trupp. Samtidigt anser Kastrati att kvaliteten finns.

– Vi har en trupp för framtiden som är väldigt tung. Får vi en bra start blir vi farliga. Vi har spelat bra hittills i träningsma­tcher mot lag från division två.

Klubben har samtidigt försökt att skriva kontrakt med tidigare Lsk:spelaren Patrik Adamczyk.

– Vi hoppas på Patrik Adamczyk men vi får se om vi får ett svar inom kort.

Kastrati säger att han har flyttat upp en handfull egna produkter och vill framförall­t lägga extra fokus på två spelare.

– Ermin Ajdarpasic spelade hälften av våra matcher förra året och har visat stora framsteg. Sedan har vi även Alvin Lundgren. Han är en stor forward jag har ett gott öga till.

Ifk-tränaren utvecklar varför han har valt att fokusera på unga spelare.

– Vi har inte ekonomin att köpa spelare. Samtidigt vill jag inte jobba med föredettin­gar som inte har någon vilja att träna eller löpa på plan. Då tar jag hellre upp 16-åringar i laget.

Hur går det för er denna säsong?

– Får vi in Adamczyk tror jag att vi går upp.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Agim Kastrati tror på sitt unga lag inför årets division 3-säsong.
Bild: Håkan Fredriksso­n Agim Kastrati tror på sitt unga lag inför årets division 3-säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden