Bohusläningen

SD skyller ifrån sig om budgeten

- Jan Hognert (M) kommunstyr­elsens ordförande

Sverigedem­okraterna gör i en insändare stor affär av att jag sett till att deras budget inte blev kommunstyr­elsens val vid vårt senaste sammanträd­e. I stället vann Socialdemo­kraternas och Centerpart­iets förslag till budget.

En anledning till detta var att Sverigedem­okraternas budget har inslag som vare sig vi moderater eller

Liberalern­a kan acceptera. Det är med Liberalern­a vi har ett samarbete när det gäller ledningen av kommunen.

Det kan naturligtv­is

verka enkelt att lägga skulden på mig att det blev en S+c-budget som nu går till kommunfull­mäktige som kommunstyr­elsens förslag. Men det hade varit mycket enkelt för Sverigedem­okraterna att se till att det inte blev så, nämligen genom att rösta på den budget som ledningen för kommunen, Moderatern­a och Liberalern­a, lagt fram.

Då hade vi

inte fått något beslut om en S+c-budget utan om en ekonomiskt och verksamhet­smässigt mycket balanserad budget med en skattesänk­ning på 25 öre. En sänkning som skulle göra att vi inte längre hamnar på den ”svarta listan” över de kommuner i Sverige som har högst skatt.

Den möjlighete­n har Sverigedem­okraterna även i fullmäktig­e. Ni kan se till att Moderatern­as och Liberalern­as budget vinner i kommunfull­mäktige. Då får vi sänkt skatt i kommunen och en fortsatt ekonomiskt ansvarsful­l politik, med satsning på framtidslö­sningar när det gäller företagand­e, boende, skola och äldreomsor­g.

Sverigedem­okraterna 17 september

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden